Nakon što je mlada radnica Fortituda Amela Mahalbašić jučer iznenada preminula u svojoj 19-godini života, dženaza namaz i ukop trebaju se obaviti danas na mezarju u Vlahovićima, poslije podne namaza u 12 sati i 30 minuta. Dženaza polazi ispred džamije u Vlahovićima.

smrt-djevojke-18

Asim Hadžimahmutović, direktor preduzeća Fortitudo iz Travnika, čija je radnica preminula u utorak, na svoj osamnaesti rođendan i to nakon što joj je pozlilo, izjavio je da se sve odigralo pet minuta prije početka radnog vremena.

– Djevojka je došla od kuće na posao i pet minuta prije početka radnog vremena pozlilo joj je. Zabolio ju je stomak i počela je gubiti svijest. Odmah je došla Hitna pomoć ali je ona preminula na putu do bolnice – izjavio je Hadžimahmutović za Faktor.

djevojka-posmrtnica

Loading...

U STANJU ŠOKA. Još uvijek u stanju šoka direktor ovog preduzeća za isti izvor ističe kako prve informacije o onome što se dogodilo osamnaestogodišnjoj Ameli Mahalbašić, a koje su došle do njega, govore o tome da je imala slabo srce. Smrt je bila trenutna i doktori, iako su je pokušavali reanimirati, djevojci nisu mogli pomoći.

– Počela je raditi kod nas prije četiri mjeseca i vjerujte svi smo u šoku, tako je bila mlada. Danas je u firmi nastala opća panika pa smo odlučili da zatvorimo tvornicu i obustavimo rad jer smo svi pod snažnim utiskom njene smrti – dodao je Hadžimahmutović.

djevojka-matura

Prema njegovim riječima, nema govora o tome, kako se špekulisalo, da radnici ove firme rade u nehumanim uslovima.

– Temperature su veoma niske i vjerujte nije lako zagrijati dvije hale u kojima boravi 850 radnika. Uslovi rada jesu otežani, svima je vjerovatno hladno po rukama, ali definitivno nisu toliko loši da bi doveli do ovoga.

Loading...

NEUTJEŠNI RODITELJI, BRAT I SESTRA. Iza preminule djevojke ostali su neutješni roditelji Husein i Alma, te brat Amel i sestra Iza. Kako doznajemo, otac i majka preminule Amele nisu željeli da se obavi obdukcija njenog tijela, a kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policija Srednjobosnaskog kantona namjerava nastaviti rad na ovom slučaju i utvrđivanju okolnosti pod kojima se sve odigralo.

Predsjednik Sindikata Fortituda Samir Hadžić u utorak je, također u izjavi Faktoru, negirao da je djevojka preminula usljed izuzetno niskih temperatura u prostorijama tvornice. Također, ustvrdio je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo medicinsku pomoć.

Izvor: doznajemo.com