Rafael Henzel je brazilski novinar, jedan od 6 preživjelih putnika na letu za Medellin na kojem je 29.11. poginula gotovo cijela momčad Chapecoensea, a ukupno smrtno stradala 71 osoba.

tragedija-14-dana-poslije

Brazilska ekipa putovala je na prvu utakmicu Copa Sudamericane, koju je trebala igrati protiv kolumbijskog Atletico Nationala. Henzel je bio jedan od 20 novinara koji su pratili brazilski klub, jedini koji je preživio od kolega, uz još trojicu igrača Chapecoensea i dvoje članova posade. je prenijela njegovu priču s kobnog leta.

“Sve je bilo normalno na letu, atmosfera sjajna u avionu”, prisjetio se. Igrači su čak pravili i postali slike sa ovog leta…

avion-igraci

“No, došlo je do turbulencije i stjuardesa je uključila alarm. Let je produžen za deset minuta i već tada smo se pitali je li sve u redu. Pilot se javio na razglas i rekao da trebamo sletjeti za deset minuta. I tako nekoliko puta”, prisjetio je Henzel.

Loading...

No, putnici nisu znali da avion ostaje bez goriva i da se približava tragedija.

“Ugasila su se sva svjetla u avionu, a niko nam nije rekao šta se događa. Nismo znali da više nemamo goriva i da moramo prisilno sletjeti. U avionu je zavladala tišina. Motori su prestali raditi, bilo je stravično. Nakon nekoliko trenutaka, avion je udario u tlo”, ispričao je trenutke užasa brazilski novinar.

Njegovo zapomaganje čula je spasilačka ekipa, bio je predzadnji kojeg su uspjeli izvući.

“Sjedio sam s dvojicom kolega, bio sam u sredini. Oni su poginuli. Nevjerovatno je kako sam ja preživio”.

Izvor: net.hr