Internetom je jutros kružila morbidna vijest da je preminuo legendarni glumac Mustafa Nadarević (77).

mustafa-nadarevic

Srećom, to nije istina. Sam Nadarević javio se na poziv Avaza te im dao izjavu:

U bolnici sam još. Razumijete me, nadam se, da ne mogu duže razgovarati. Hvala vam što se zanimate za moje zdravstveno stanje – poručio je u izjavi koju je objavio spomenuti izvor.

Nadarević je inače u bolnici u Zagrebu, a već duže vrijeme bori se s karcinomom pluća.

Kako se doznaje iz okruženja velikog glumca njegovo stanje je stabilno i svi se nadaju pozitivnom ishodu. Iz ekipe serije “Lud, zbunjen, normalan” poručili su da im ne pada na pamet da nastave raditi bez Nadarevića, koji u toj seriji tumači ulogu Izeta..

Loading...

Legendarni glumac Mustafa Nadarević javno je početkom godine priznao da boluje od zloćudne bolesti te je progovorio o svojoj bolesti i vjeruje da će je pobijediti. Optimizam je ohrabrivalo i njegovo tada, kako se pisalo, dobro generalno stanje i dosta energije i volje za rad.

On je 2. maja proslavio 77. rođendan, ali, nažalost, u bolnici.

– Još sam u bolnici. Ne znam kada ću izaći. Ne znam šta bih više rekao o svom stanju – tada je izjavio.

Nadarević je početkom trećeg mjeseca došao u Sarajevo zbog snimanja novih epizoda serije “Lud, zbunjen, normalan” (LZN), gdje tumači ulogu Izeta, a koje je zbog pandemije koronavirusa prekinuto. Tada se i vratio u Zagreb, a krajem trećeg mjeseca bio je u bolnici na pretragama.

Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio “jao”, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer onda je izlječivost vrlo blizu – izjavio je prije nekoliko mjeseci Nadarević.

Izvor: doznajemo