Ljekari Urgentnog centra u Skoplju i dalje se bore za život dječaka (4) iz sela Bačišta kod Kičeva, na zapadu Makedonije, koga su juče izujedali pobijesneli seoski kerovi i ovčarski psi čuvari.

ambulance-patient-foto

Foto: Ilustracija

Kada su mališana doveli u bolnicu, ljekari su ostali u šoku. Dječak je bio bukvalno rastrgnut.

Kerovi su mu pokidali slezinu i bubrege, rasparali stomak, grudi i glavu, pa su doktori, kako je izjavio hirurg Simeonov, morali da mu izvade slezenu i jedan bubreg, a lobanja i grudni koš su mu bili slomljeni.

Dečak na aparatima

Mališan je priključen na aparate za reanimaciju i niko od ljekara ne može prognozirati da li će on ostati živ.

Loading...

Pobijesneli psi su mališana napali juče oko podne, kada je dječak izašao iz kuće u kojoj živi sa roditeljima i sam preko njive krenuo u susjednu kuću gdje se nalazio njegov otac. U tom trenutku na njega su nagrnuli seoski psi lutalice, ali i veći broj pasa koji su dojurili iz susjednog obora, gdje su čuvali ovce u vlasništvu Š. V. ( 49 ) iz istog sela.

Cijelo izujedano i krvavo, djetence je u kritičnom stanju prvo odnijeto u Opštu bolnicu u Kičevo gde mu je ukazana prva pomoć, a nakon toga hitno je prebačen u Urgentni centar u Skoplje, gdje se ljekari i dalje bore za njegov život.

U SUP Ohrid kažu da je policija izvršila uviđaj, a nakon dokumentovanja cijelog slučaja, protiv vlasnika ovaca i njegovih pasa, Š. V. će biti podnijeta krivična prijava za teška djela protiv sigurnosti.

Izvor: telegraf.rs