Hrabri pas rizikovao je svoj život da spasi svoju povređenu prijateljicu koja nije mogla da se pomeri sa šina.

pas-cuva

Panda, kako je ime psa spasitelja, ostao je sa Lusi, povrijeđenom kerušom čak dva dana, ne želeći da je ostavi samu u bolovima.

Vozovi su prolazili prugom, ali je Panda, svaki put kada bi im se voz primakao, gurao glavu keruše prema zemlji kako je voz ne bi zakačio.

Sve ovo dešavalo se u gradu Užgorod, na krajnjem zapadu Ukrajine.

Loading...

Panda je lajao kako bi dozvao pomoć, ali se nipošto nije odvajao od povrijeđene kujice. Lusi je bila previše povrijeđena da bi mogla da se pomjeri, pa su dva psa ležala dva dana u snijegu.

Denis Malafejev koji je napravio fotografije koje vidite u tekstu objasnio je kako je saznao za ova dva psa:

-Dobio sam poziv od prijatelja koji mi je javio da dva psa dva dana leže na šinama. Kada sam došao ispostavilo se da je ženka nepokretna, ali da je mužjak u dobrom stanju. Panda ju je sve vrijeme čuvao, a čak je i na nas lajao kada smo stigli riješeni da im pomognemo. U jednom trenutku čuo sam da se voz približava i pripala mi je muka…

-Kada je Panda začuo zvuk voza, približio se Lusi i legao pored nje, spustivši je na zemlju.

Oboje su spustili glave na zemlju i pustili da voz prođe! Tada sam shvatio da Panda ovo radi već dva dana i bio sam potpuno fasciniran! Ne znam kako da nazovem ovo: ljubav, prijateljstvo, lojalnost, instikt? U jedno sam siguran – nema mnogo ljudi koji bi ovako nešto učinili za drugog čoveka.

Loading...

Pogledajte video koji je Denis usnimio a na kojem se vidi kako voz prelazi preko pasa. Ostaje nam nejasno zbog čega je Denis čekao da voz pređe preko pasa, pa da ih tek onda skloni sa pruge… ali, važno je da se na kraju sve završilo dobro.

U svakom slučaju, Denis i njegovi prijatelji su spasili pse, odveli ih kod veterinara i oba psa su dobro. Lusi nema prelome, ali ima mnogo modrica. Denis je čak pronašao i vlasnike pasa i vratio ih kući.

Izvor: likemag.com