Nikola Petračković (22) iz Negotina u prvom krugu takmičenja “Zvezda Granda“ otpjevao je pjesme “Čubura“ Bekija Bekića i “Oprosti mojoj mladosti“ Nikole Rokvića. Nakon završenog nastupa osvojio je šest “da“, dok ovaj put jedina Jelena Karleuša nije glasala.

jk-kandidat-pekar

Nikola je inače po zanimanju pekar, a Marija Šerifović mu je poručila da sljedeći put donese kiflice. Jelena Kareluša je sve vrijeme lijepila trepavice, a kada je došao red na komentarisanje kandidata bila je brutalno iskrena:

- “Dok ste vi završili, ja sam završila i trepavice i našminkala se, odspavala. Znaš li ti zašto tebe Saša zove pekar? Ne zato što si ti završio tu školu, nego zato što ti pod broj 1. izgledaš kao pekar“, a kandidat ju je potom prekinuo i nije ostao dužan:

- “Ja se ponosim time, ja sam tu školu završio, tako da ne vrijeđa me“, rekao je 22-godišnji Nikola i naišao na podršku publike u studiju. Jelena se nadovezala i poručila:

- “Nevezano za školu. Ti izgledaš kao pekar, hajde što si završio tu školu, nego i izgledaš kao pekar. Znači, zvijezda mora da izgleda drugačije, drugo ja uopšte ne padam na ove pjesme Bekija Bekića. On u jednoj pjesmi pjeva o ocu, u drugoj o majci… Mlako, bezveze, neubjedljivo, ništa što bi mene podstaklo da ja tebi dam svoj glas, a daleko od toga da si zaslužio svih sedam tastera“, objasnila je pjevačica.

Izvor: ekskluziva.ba