Umjetničko klizanje je sport u kojem klizači lete ledom i izvode trikove koje nikada ne bismo ni pokušali izvesti. Svi drugi možda izgledaju kao Bambi koji pada i posrće po ledu, ali profesionalni klizači posjeduju eleganciju i staloženost.

ples-na-ledu

Ovi sportaši mogu izvesti rutine koje oduzimaju dah i ostavljaju publiku bez riječi. Kada su se francuski klizači Vanessa James i Morgan Cipres udružili kako bi se natjecali za pobjedu na Svjetskom prvenstvu Međunarodne udruge klizača 2017. godine u Japanu, pomeli su kompeticiju, a fanovi su ostali bez riječi.

Par je razvio takvu vezu na ledu da je Vanessa mogla u potpunosti vjerovati Morganu kada ju je bacao i vrtio iznad sebe. Zbog tog je par uspio izvesti neke nevjerojatne poteze u svojoj izvedbi.

Na natjecanju u Japanu par je odabrao prerađenu (Disturbed-ovu) verziju originalnog hita Simona & Garfunkela pod nazivom „Sound of Silence“. Njihovo sinkronizirano klizanje i savršeno tajmirani trikovi su bili u potpunosti u skladu s glazbom.

Loading...

Publika, koju se može uočiti u pozadini, čini se očarana njihovom izvedbom. Nadajmo se da se i žiri osjeća isto tako.

Lagana, gotovo jeziva pjesma u kombinaciji s njihovim crnim kostimima dala je osjećaj melankolije njihovoj neopisivoj izvedbi. Njihov početni okret u skoku je savršeno izveden u paru.

Žiri ocjenjuje koliko su precizno određeni pokreti izvedeni, a ovaj je dvojac sve pogodio točno u sridu. Njihova je izvedba besprijekorna i očaravajuća.

Morgan je Vanessu bacao u zrak kao da je lakša od pera. A ona se savršeno dočekala na tanke klizaljke.

Posebnu pozornost na njihovu izvedbu obratite minutu i pedeset sekundi od početka jer su tada Vanessa i Morgan izveli nešto što će vas potpuno šokirati. Sjedit ćete na rubu stolice i držati dah dok čekate da Vanessa sigurno dotakne zemlju i dobije visoku ocjenu.

Loading...

Zapravo, publika je bila toliko impresionirana njihovom izvedbom da su se ustali i zapljeskali im na kraju. Moramo se složiti da je to nevjerojatno.

Par klizača je besprijekorno izveo ovu spektakularnu rutinu. Pripremite se da vas njihov talent obori s nogu.

Pogledajte cijelu koreografiju i izvedbu u priloženom videu, Vanessa i Morgan će vas oduševiti. Ne možemo dočekati da vidimo kakve će im izvedbe biti u budućnosti.

Izvor: novizivot.net