Muzika je jedna od umjetnosti koja nas može duboko pokrenuti kroz sve što izražava, ali posebno kroz umjetnike koji je oživljavaju.

plesaci-klavir

Na festivalu Mirabilia 2017, dvoje plesača staju na tipke divovskog klavira kako bi vrlo izražajno protumačili klasično muzičko djelo.

„Comptine d’un autre été“ koju je komponovao Yann Tiersen, uključen u zvučnu podlogu „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain“, ovaj par plesača izvodi na ogromnom klaviru.

Mlada žena pušta prve note pjesme, a zatim joj se u izuzetnoj interpretaciji pridružuje i partner. Savršena sinhronizacija instrumentalne muzike i baletske koreografije dovodi plesnu i muzičku umjetnost u novu dimenziju.

Loading...

U jednom trenutku plesači mijenjaju mjesta, ali i dalje nastavljaju izvanrednu interpretaciju. Iza njih, na violini ih prati mlada žena, koja cjelokupnom umjetničkom djelu uspijeva dati još više izražaja i harmonije.

Pred kraj predstave, dva partnera započinju koračati istim tempom, a kad muzika sa violine prestane, udaljavaju se u potpunoj harmoniji.

( ŽivotniMagazin.com )