Za ovog oca, pojam očinstva podrazumijeva i emotivnu podršku u situacijama kada bi trebalo da reagujete negativno.

otac-kcerka

Foto: Ilustracija

“Jednog jutra sišao sam stepenicama i ugledao moju 17-godišnju kćerku kako spava na kauču u društvu mladića nakon zajednički provedene noći”, započinje dirljivu ispovest jedan otac iz Rusije koju prenosi “The Loop”.

“Tiho sam spremio doručak, obavijestio suprugu, mlađu kćerku i sina da imamo goste, a onda glasno uzviknuo : ‘Mladiću, doručak je gotov’. Nikad nisam vidio nekoga da se tako brzo probudio”, piše ovaj tata.

Uprkos novonastaloj neprijatnoj situaciji ovaj tata je odlučio da sjedne i porazgovara sa kćerkom i njenim dečkom, a da prije toga i doručkuju.

Loading...

“Bio je vrlo dopadljiv i prijateljski nastrojen momak. Očigledno neobrazovan, ali ne i glup. Bilo je nešto čudno u vezi s njim. Kćerka me je uvjeravala da je ljubazan i pažljiv dečko. U tom trenutku znala ga je oko mjesec dana.

Svakodnevno bi dolazio po nju motorom kako bi je odveo u školu, ali više nikad nije prenoćio”, dodaje tata.

Rekao mi je da nema porodicu, obrazovanje i stalan posao. Moja kćerka ga obožava. On obožava nju. Pitao sam se: ko sam ja da je spriječavam da napravi grešku?!

Neočekivan obrat

Loading...

S vremenom, otac se uvjerio u njegovu ozbiljnost. Mladić ju je podsticao a piše domaći na vrijeme, brinuo se o njoj kad je bila bolesna, strpljivo joj se dodvoravao kad je bila loše raspoložena i, generalno, je dobro uticao na nju.

Otprilike osam mjeseci kasnije porodica je saznala da je mladić beskućnik. Njegov otac se ubio, a majka narkomanka je pobjegla nekoliko nedelja kasnije. Njemu je tada bilo svega 15 godina. Tri godine je preživljavao na ulici, spavajući kod prijatelja i radeći pomoćne građevinske poslove.

Kada je s porodicom podijelio svoja saznanja, svi su zaplakali. U jednom trenutku su bili razočarani jer je kćerka sve vrijeme znala ovu priču, ali nije željela da je podeli sa svojim roditeljima.

“Sutradan sam mu dao ključ od naše kuće. Rekao sam mu da ga očekujem svakog dana. Preuredili smo sobu za njega i omogućili mu da se školuje. To je bilo 2000. godine. Danas moj “pronađeni sin” i kćerka imaju uspješan zajednički posao, i podarili su mi tri prekrasna unuka”, završava priču ovaj tata, prenosi Alo.

Izvor: alo