Cijeli svoj život Jovanka Đukić je bila jako skromna i nikada nije imala nikakve prohtjeve. Mnogo se borila kako bi za svojih sedam sinova sve obezbjedila, te i dan danas pokušava da poboljša status porodica koje imaju više djece.

7-sinova

U njihovoj kući se uvijek mogla osjetiti ljubav, te bez obzira u kakvim vremenima da su živjeli i koliko god problema da su imali, to nikada nije djelovalo na njihov sklad koji su imali.

Međutim, najviše joj je padala odvojenost od porodice, kada bi odlazila negdje da radi, a njeni sinovi bi ostajali kod kuće, bez njene brige i nadzora.

Sada su kod kuće ostala samo dva sina, jer su četvorica otišla da rade i studiraju u Srbiji, dok je jedan otišao u Foču na studije.

Loading...

Ona razumije da su svi oni otišli kako bi pronašli bolji život, ali i sama priznaje da ne može bez njih, da želi uvijek da su pod njenim ”krilom” i da ih brani od svega.

Sinove je odgajaia da budu vnjedni ipos’teni ljudi i veoma je ponosna na njihove uspjehe, desetke i sve ostale oblasti u životu. Praznici su joj omiljni dio godine. Njima je pravilo da su svi za jednog i jedan za sve.

Kada su je pitali koliko je teško odgojit sedam sinova, rekla je da ih nikad nije udarila, ali je muž bio strog i dovoljan je bio samo pogled. Naravno da je htjela ijednu curicu, ali je zadovoljna ovako. Ima dva unuka, a treća je bila curica, što je sve njih posebno obradovalo…

Izvor: 5do12.info