Bolovi koje sam osjećala u koljenima bili su zaista nepodnošljivi, zbog čega sam danima plakala. Vremenom dolazi do oštećenja i slabljenja funkcije kostiju, što je sasvim normalno, ali upravo kada smo toga svjesni, trebali bismo da spriječimo na vrijeme taj problem i počnemo konzumirati hranu koja je obogaćena sa kalcijem. Kalcija najviše ima u mliječnim proizvodima, tako da trebate započeti sa njegovim konzumiranjem.

koljeno

Uzroci nastanka ovih bolova mogu biti različiti, ali bez obzira na to, vi biste trebali početi sa uzimanjem ovog prirodnog lijeka, jer je on u stanju da ukloni bolove bez obzira zbog čega ih osjećamo.

Kao glavni sastojak koji se koristi za pripremu lijeka, navodi se bademovo mlijeko , koje sebi ima ogromnu količinu omega-3 masnih kiselina, dok su od vitamina najviše zastupljeni vitamin A i C.

Također, potrebna vam je banana, a svi znamo da se u njima nalazi mnogo kalcija, minerala, vlakana, kao i B kompleks vitamina.

Nema potrebe da razmišljate da li ćete pripremati ovaj lijek, nego odmah započnite s tim procesom!

Loading...

Potrebni sastojci:

  • 200 ml bademovog mlijeka
  • 140 g papaje
  • 1 Banana
  • Med

Priprema i način korištenja:

Priprema je vrlo jednostavna, potrebno je da ogulite bananu i papaju i isjeckate na male komadiće. Obratite pažnju da ne budu puno zrele. Stavite ih u blender i dodajte bademovo mlijeko i med. Stavite 1 ili dvije kašike meda.

Ovaj preparat je veoma dobar za vaše zdravlje i ojačat će vas i spriječiti mnoge bolesti. Oslobodit će vas bolova u kostima i zglobovima, a potrebno je da ovaj napitak pijete 3 puta sedmično uz doručak. Nakon nekoliko dana ćete primjetiti poboljšanje.

Izvor: malisavjeti.info