Soda bikarbona je vrlo korisna i ima brojne zdravstvene prednosti. Mnogo puta smo o njoj govorili u našim člancima. Malo sode bikarbone u čaši vode može dobro doći kod žgaravice. Isto tako, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost, njena primjena na taj način može dosta ubrzati gubitak kilograma.

soda-pila

Soda bikarbona je idealno rješenje za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Bilo da su te mrlje na odjeći ili na određenim kuhinjskim površinama, soda bikarbona će otkloniti i one mrlje za koje ste mislili da ih je nemoguće odstraniti.

A zdravija je opcija nego da stalno koristite mnoštvo hemikalija koje su štetne i za vas i za druge. Malo odmorite od njih i nećete se pokajati.

Sodu bikarbonu možete koristiti za piling lica, nanesite je u malim količinama, malo masirajte i isperite. Vaše lice će biti čišće.

Loading...

Vjerovatno i vi kao većina koristite dezodoranse, a niste ni svjesni da su oni vodeći uzrok raka dojke. Nemojte ih koristiti jer su puni štetnih materija i metala. Radije kupujte proizvode na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih materija.

Ono što je još bolja opcija jeste da jednostavno koristite sodu bikarbonu. Razblažite sa vodom i nanesite ispod pazuha. Pokupit će znoj. Bićete zadovoljni. U ovom videu možete jasno pogledati mnoge korisne primjene sode bikarbone:

Izvor: megagiga.info