Renoviranje namještaja obično podrazumjeva predmete od drveta koji se šmirglaju i zatim farbaju ili lakiraju, ali čak i furnirani namještaj možete da prefarbate u željenu boju i da on dobije potpuno drugačiji izgled koji je u skladu sa vašim željama.

komoda-renoviranje (1)

Kada sređujete namještaj koji nije od punog drveta, preskače se šmirglanje, kako za time nema potrebe. Imajte u vidu da ovako prefarbani namještaj neće izgledati ko da je izašao iz salona, ali možete da postignete sjajne rezultate i željeni izgled uz malo truda.

Za ovaj projekat biće vam potrebno:

– komoda,
– krpica,
– četka,
– valjak sa držačem,
– osnovna boja za drvo, akrilna,
– akrilna boja za drvo u željenoj nijansi,
– sprej u željenoj boji,
– molerska traka.

komoda-renoviranje (2)

1. Obrišite dobro komodu tako da bude potpuno čista i suva.

Loading...

komoda-renoviranje (3)

2. Prefarbajte cijelu komodu osnovnom bojom za drvo. Možete da nanesete i dva sloja, posebno ako je u pitanju tamniji komad namještaja.

komoda-renoviranje (4)

3. Kada se osnovna boja osuši, prefarbajte komodu akrilnom bojom po izboru. Mi smo odabrali bijelu boju, vi izaberite onu koja se vama dopada, ali imajte u vidu da se na svjetlijim bojama greške lakše uočavaju. Nanesite dva ili više slojeva, dok ne postignete ujednačenu boju.

komoda-renoviranje (5)

4. Nakon farbanja komode u željenu boju, mi smo odlučili da je dodatno ukrasimo sa par srebrnih detalja. Za izvlačenje pruga na gornjoj ploči zalijepili smo molersku traku kao što je prikazano na slici.

komoda-renoviranje (6)

Loading...

5. Zatim smo isprskali sprejem dijelove koji su ostali otkriveni. Pored gornje površine ukrasili smo i nožice i vratanca.

komoda-renoviranje (7)

6. Sklonite traku kada se sprej osuši i vaša komoda je spremna!

komoda-renoviranje (8)

Pogledajte samo koja je razlika!

komoda-renoviranje (9)

Izvor: dnevno.rs