Podbradak nastaje kada potkožna masnoća u predjelu vrata počne da visi i da izgleda kao da imate dvije brade. Postoje razne metode za skidanje podbradka – od dijeta i vježbi do plastične hirurgije.

Vježbe su svakako bolja metoda od odlaska pod nož – lake su i jednostavne. Hajde da počnemo!

1. Poljubac

skidanje-podbradka (1)

Stojeći nagnite glavu unazad i gledajte ka plafonu. Napućite usta kao da pravite “duckface”, ostanite tako 6 sekundi, a onda se opustite i vratite glavu u prvobitni položaj. Ponovite ovo 15 puta.

2. Isplazite jezik

skidanje-podbradka (2)

Široko otvorite usta i sporo plazite jezik brojeći do 5. Isplazite se što više možete. Onda zatvorite usta i mirujte 5 sekundi. Ponovite ovo 10 puta.

Loading...

3. Izbacivanje vilice

skidanje-podbradka (3)

Zabacite glavu unazad i pogledajte u plafon. Izbacite donju vilicu i ostanite u tom položaju 10 sekundi. Onda opustite vilicu i vratite glavu u prirodan položaj. Ponovite ovo 10 puta.

4. Vrtenje glavom

skidanje-podbradka (4)

Ova vježba se radi stojeći. Počnite tako što ćete bradu spustiti na grudni koš. Sporo zarotirajte glavu na desno. Zadržite glavu u tom položaju 5 sekundi. Onda to uradite i s lijevom stranom. Ponavljajte ovo 30 sekundi.

5. Jezik na zubima

skidanje-podbradka (5)

Otvorite usta što više možete. Stavite vrh jezika na unutrašnju stranu donjih zuba. Udahnite vazduh kroz usta i izdahnite izgovarajući vokal A jedan minut. Opustite se na 15 sekundi. Ponovite još jednom.

Loading...

6. Guranje brade

skidanje-podbradka (6)

Ne pomjerajući glavu, pažljivo gurajte bradu na gore gornjim dijelom dlana, ne previše jako. Radite ovo pola minuta.

7. Naprijed-nazad

skidanje-podbradka (7)

Šakom napravite oblik slova V i stavite palac na jednu stranu vilice, a ostatak prstiju na drugu stranu. Dok vam ruka stoji u ovom položaju, gurajte glavu i vrat naprijed. Zadržite pritisak 30 sekundi, pa se opustite na 15 sekundi. Ponovite ovo 3 puta.

8. Podizanje iz ležećeg položaja

skidanje-podbradka (8)

Ovo je možda najbolja vježba sa liste. Lezite na krevet na leđa i pustite da vam glava padne preko ivice, tako da vrat nosi svu težinu. Onda privucite glavu grudnom košu, ali izbjegavajte da koristite ramena i leđa. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi, a onda se opustite. Ovo može da se radi samo 2 puta – ne pokušavajte da uradite više jer se možete povrijediti.

Izvor: fokuzz.com