Kada ugledamo upaljeni, zreli prištić nasred čela gotovo je nemoguće zaustaviti se i ne istisnuti ga. Ponekad to dobro izvedemo pa se ubrzo posuši i nestane, ali često se dogodi posve drugačiji scenarij.

Prištić se upali, zacrveni, poveća, a nakon svega nam ostane rana i ožiljak. Teško je oduprijeti se želji da ‘prčkamo’ po licu, ali ova djevojka odlučila je učiniti upravo to – punih tjedan dana ne dirati apsolutno ništa.

Evo kako je to izgledalo:

Prvi dan:

Na njenom licu se vide neki ožiljci kao i dijelovi iziritirane kože jer je večer ‘operirala’. Počela je s jednim prištom, ali kako to obično završi, uhvatila se kako nakon pola sata još uvijek stoji pred ogledalom i ‘rješava’ sve sitne mitesere i akne koje ima.

Loading...

djevojka-lice (1)

Treći dan:

Kao što je i sama zaključila, suzdržavanje od ‘prčkanja’ po kosi bilo je teško, pogotovo kada je ugledala prištić na obrazu kojeg bi ranije bez razmišljanja stisnula. No, odlučila je ustrajati u svojoj odluci.

djevojka-lice (2)

Peti dan:

Loading...

Peti dan vidjela se značajnija promjena na koži jer se oporavila, očistila, a iako su mali prištići bili prisutni, uopće nisu bili toliko vidljivi.

Sedmi dan:

Iako priznaje da joj koža nije savršena, ipak izgleda mnogo bolje. Ožiljci se ne vide toliko, nema crvenih područja, a prištići nisu upaljeni. Odlučila je da će joj ova fotka ubuduće biti podsjetnik zašto se treba držati podalje od kopanja po licu.

djevojka-lice (3)

Što vi mislite o njenom ‘eksperimentu’? Biste li isprobali istu stvar?

Izvor: teen385.com