Svi imamo neke svoje novogodišnje i božićne tradicije, a posebno kada je riječ o kićenju jelke i postvaljanju kućne dekoracije. To je stvar navike, a jedna od navika većiine nas je da svjetiljke postavlja horizontalno i kružno oko jelke. E u vezi sa tim imamo nove vijesti – to je pogrešan način da postavite lampione!

jelka-kicenje

Prema rijećima dizajnera Frančeska Bilota, kružno stavljanje svjetiljki oko grana jelke nije dobar način za pravi novogodišnji efekat jer se tako sjaj sijalica izgubi u sredini drveta. On tvrdi da bi zapravo trebalo da ih postavljate vertikalno.

– Na ovaj način, kada ih postavljate od vrha stabla vertikalno, od grane do grane, svaka sijalica će svjetlucati u svom punom sjaju – kaže Frančesko za HouseBeautiful.com.

Pogledajte kako to Frančesko radi:

Loading...

Da biste dobili maksimum svjetlucanja od svoje jelke, Frančesko preporučuje da postavljate svetiljke počevši od vrha jelke i od da kraja lampiona bez utikača, te da pustite svjetiljke da vise do podnožja drveta. Potom napravite razmak od tri-četiri centimetra i vratite svjetiljke nazad do vrha drveta.

Ponavljajte proces u zavisnosti od dužine lampiona. Cijela vaša jelka biće prekrivena treperavim sijalicama.

jelka

Kako biste osigurali da jelka i u sredini blista, postavite sjajne ukrase dublje unutar grana tako da oni reflektuju svijetlo.

A dodatni bonus je što ćete, kad demontirate jelku, lampione skinuti mnogo lakše, bez nereda jet se svjetiljke neće upetljati međ unutrašnje grane jelke.

Izvor: telegraf.rs