Ovo su savjeti uz koje ćete obaviti detoks organizma, a izbjeći padanje u nesvjest zbog gladi.

aktivni-ugalj

Započnite dan uz čašu vode sa limunom

Važno je da voda bude na sobnoj temperaturu. Iscjedite pola limuna, popijte i sačekajte 15 do 30 minuta prije nego što doručkujete. Ovo je odlično za vas, jer je limun pun nutrijenata i materija koje jačaju imunitet, kao što su vitamin C, kalijum i pektin, a takođe vas čini sitim duže vrijeme. Osim toga, sve ovo ubrzava rad enzima u telu i stimuliše rad jetre, tako da vaše tijelo može brže i efikasnije da izbaci sve toksine.

Koristite aktivni ugalj

U pitanju je novi omiljeni detoks saveznik. Možete ga nabaviti u apoteci u vidu kapsule, ili u prahu, a konzumiranje aktivnog uglja će izbaciti sve otrove i toksine iz vašeg tijela, prije nego što stignu da mu naude.

Loading...

Kada je hladno, uživajte u pilećoj supi

Ali onoj pravoj, a ne iz kesice. Vrlo važan detalj su kuvane kosti, kao i povrće koje ćete dodati. Najbolje je da to budu šargarepe, luk, bijeli luk, celer, majčina dušica i peršun.

Grickajte sjeme komorača

Ako vam je potrebna zanimacija uz gledanje filma, umjesto da grickate suncokret, uzmite komorač. Slatkasto, orašasto sjeme puno je antioksidanasa. Kada ih žvaćete otpuštaju zdrava ulja koja popravljaju metabolizam i balansiraju količinu šećera u krvi.

Ne zaboravite probiotik

Lactobacillus acidophilus je dobra bakterija obavlja crevnu floru i pomaže u eliminaciji toksina.

Loading...

Konzumirajte tri obroka, ali izbjegavajte hranu između

Ako dozvolite sebi malo “gladovanja” između obroka, organizam će zapravo dobiti priliku da potpuno svari svu hranu, a zatim posveti svoju energiju čišćenju, dok se digestivni trakt odmara. Ovo će vam takođe pomoći da se uskladite sa moždanim signalima koji vas prilično precizno obaveštavaju da li ste zapravo gladni, ili vam je samo dosadno.

Povećajte procenat kakaa u svojoj čokoladi

Neka ona sadrži najmanje 70 odsto kakaa, a i brojni začini su vrlo poželjni – u čokoladi ili u bilo čemu drugom. Đumbir, cimet, ljuta paprika, kumin i kurkuma su super-čistači organizma i pomažu da se brže zasitite.

Završite dan čajem od kamilice

Ne samo da pomaže da utonete u san, već će učiniti i vaš posljednji obrok bude brže metaboliziran.

Izvor: elle.rs