Recept koji ovih dana ruši internet sadrži samo dva sastojka, pravi se za 20 minuta i toliko je dobar da će vam krenuti voda na usta od samog gledanja.

cokolada-lisnato-tijesto

Najbolje od svega je što može da bude i postan, pa bukvalno nemate ni jedan jedini razlog da odmah ne odete u kuhinju i ne počastite se ovim slatkišem koji će jednostavno da vam ulepša dan.

Jede vam se nešto slatko, ali nemate pojma s kuvanjem i mrzi vas da odete do pekare? Rješenje je tako jednostavno i brzo i zahvaljujući divnom internetu, sada nam je svima dostupno. Naime, recept za ovu “pitu” s čokoladom od dva sastojka je toliko lak da je bukvalno zaludio svijet, a može i dijete da ga napravi.

Potrebno je:

Loading...

– tabla čokolade (ukoliko postite, uzmite crnu čokoladu)

– lisnato tijesto

– opcionalno jedno jaje i sjeckani bademi

Priprema:

Razvucite tijesto, pa na sredinu stavite čokoladu. Bez sjeckanja, rendanja i rastapanja – jednostavno stavite čitavu tablu! Zatim tijesto pomoću drvenog štapića ili noža isjeckajte i zamotajte čokoladu tako da izgleda kao pletenica. Po želji premažite jajetom (ukoliko postite, možete i samo uljem da premažete) i pospite bademima, lješnicima ili orasima. Možete i rendanom čokoladom sve da ukrasite ako mislite da ova džinovska tabla u sredini nije dovoljna.

Loading...

Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Poslužite dok je još toplo i uživajte!

Chocolate Almond Braid

Posted by Tasty on Saturday, December 26, 2015

Izvor: 24sata.rs