Povrtna juha puna je hranjivih sastojaka koji će vašem organizmu pružiti sve što mu treba, a istodobno će vas riješiti mrskih masnih naslaga koje su se, vjerojatno, dodatno nataložile u ovim zimskim danima.

juha-koja-topi-masnoce

Opskrbljena s moćnim nutrijentima iz češnjaka, špinata, krumpira, mrkve te drugih sastojaka povrtna juha ‘ispire’ masnoće istovremeno dajući organizmu sve što mu je potrebno. Topli ukusni obrok koji će vas nahraniti i istovremeno topiti mrske naslage

Super hrana u ovoj juhi puna je vlakana, a određeni začini, poput crnog papra koji pomažu probavi, istovremeno potiču otpuštanje toksina i masnoća iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva ova je juha odličan izbor za zdravo mršavljenje.

Sastojci:

Loading...

1 krumpir
3 mrkve
1 stabljika celera
1 crveni luk
1 češanj češnjaka, mljevenog
prstohvat morske soli
1/2 žličice crnog papra
žličica pimenta
malo crvene paprike
1 lovorov list
400 grama pasterizirane rajčice
400 grama već skuhanog graha( može i iz konzerve)
šaka špinata

Priprema:

Sve sastojke, osim špinata i maslinovog ulja, stavite na laganu vatru i ostavite da se kuhaju. Pred kraj, kada je povrće gotovo skuhano, dodajte špinat i pustite još par minuta. Prilikom serviranja u svaki tanjur dodajte još žličicu maslinovog ulja.

Ukoliko volite kremaste juhe, nakon kuhanja, oduzmite malo vode te sve sastojke smiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. A po želji i ako vam cilj nije gubitak kilograma možete i malo zgriješiti te u finu kremastu juhu umočiti i malo kruha.

Izvor: dnevnik.hr