Ljubav koju roditelj ima prema svom djetetu jedna je od najintenzivnijih veza koje svako ljudsko biće može imati. Mi ih stvaramo i ostvarujemo svoju životnu misiju da ih zaštitimo koliko možemo.

charlie-djecak

Međutim, događaju se neke stvari koje su izvan naše kontrole i ne možemo ih zaštititi od toga. Svijet je opasno mjesto. Svuda gdje pogledamo su automobilske nesreće, pucnjave, prirodne katastrofe i bolesti.

S tim su se suočili roditelji petogodišnjeg Charlieja Proctera kada mu je dijagnosticiran rijedak rak poznat kao hepatoblastoma. Rak napada jetru, ali u Charliejevom slučaju brzo se uspio proširiti i na pluća.

Loading...

Charliejevi roditelji očajnički su se borili kako bi pronašli lijek za svoje bolesno dijete, a oni su se ubrzo našli u centru pažnje. Ubrzo su brojne poznate ličnosti, uključujući Ellen DeGeneres, ohrabrile druge da pomognu Charliejevim roditeljima da pronađu lijek.

Preko 18.000 ljudi doniralo je novac stradaloj porodici, ali njegovo je zdravlje u oktobru zaokrenulo još gore. Charliejeva mama Amber Schofield povela je u svoju Facebook grupu, Charliejevo poglavlje, kako bi detaljno opisala bitku svog sina.

Napisala je da se “svakim danom sve više i više pogoršava”: toliko toliko da “više ne liči na Charlija”. Postao je tanak željeznicom do visine njegovih kostiju. Daleko zaplače od onoga što je nekada bilo prgavo, sretno dijete.

Najviše srdačnog ažuriranja uslijedilo je prije Charliejeve prerane smrti. Amber je napisala da ga je bolest emocionalno uzimala danak. Mladi Charlie rekao je svojoj majci “da više ne znam šta da radim.” Tada se Amberino srce potpuno slomilo.

Loading...

Samo nekoliko sati prije smrti Charlie se obratio svojoj majci i rekao joj: “Mama, tako mi je žao zbog ovoga.” Kasnije te noći, 9. novembra, Charlie je preminuo u snu. Umro je dok je bio umotan u ljubavni zagrljaj svojih roditelja.

‘Mirno je zaspao zagrljen u mojim rukama s tatinim rukama oko nas. Naša srca se raspadaju. Svijet je izgubio nevjerovatnog dječaka.’

Nakon što je Charlie preminuo, Amber je napisala da on nije samo inspiracija za nju i supruga, već je on nadahnuo hiljade širom svijeta. Potom je napisala da joj je Charlie pokazao “šta ljubav zaista znači”. Potom je pohvalila Charlieinu hrabrost u borbi protiv raka. “Sada je vrijeme da odletim.”

( ŽivotniMagazin.com )