ačuvati dobru fizičku formu zahteva ogroman trud, naročito kad pređete izvesne godine. Saznali smo kako žene uspevaju u tome. Održavanje velike samodiscipline i unutrašnje harmonije svakodnevni je podvig, u ime zdravlja i lepote.

Femina je odlučila da podeli sa vama fotografije tih žena u izvrsnoj formi jer one su zaista vredne divljenja.

Predlažemo vam da ih pogledate da biste dobili inspiraciju za sopstvene promene na bolje.

Jolanda Hadid, 54 godine

Jolanda, majka poznatih Điđija i Bele Hadid, prebrodila je mnoge teškoće. Njenu biografiju obeležilo je nekoliko bolesti, mučan razvod i teško detinjstvo. Uprkos svemu tome, Jolanda je uspela da postigne harmoniju sa sobom i celim svetom. U svojim intervjuima govori o tome da je izdržala sve teškoće zato što je uvek imala cilj: da svoju decu izvede na put.

Sada, kada je konačno u tome uspela, Jolanda uživa u životu – bavi se se jahanjem, snoubordom i vežba jogu. Stalno igram, bavim se jogom, pilatesom, plivanjem

Šeron Stoun, 59 godina

„Bože, opet pitanje o tajnama… Retko kad imam slobodnog vremena, čak i da uživam u kadi. Koristim odlične kreme za lice i trudim se da ne zaboravim da depiliram noge. Volim da se bavim sportom i smatram ga jednom od ključnih stvari za dobro zdravlje.

Loading...

Stalno plešem, bavim se jogom, pilatesom, igram se sa decom, jašem konja i često idem na plažu. U svakom slučaju, važno je uvek biti u pokretu“ – kaže Šeron Stoun. „Verujem da, ako ostanete verni sebi i ne želite zlo drugima, vremenom postajete sve lepši.“

Jasmina Rosi, 62 godine

„Moje telo je moj učitelj. Tvrdim da su svakodnevno trčanje i pravilna ishrana dovoljni da oslabite. Nisu potrebne ni stroge dijete ni veliki fizički napori. Slušam svoje telo. Povremeno mu treba da se opusti i ja mu dozvoljavam potpuni odmor: jedem sve što poželim (u granicama razuma) i praktikujem jogu.

Ukoliko ne dozvolim telu da se odmori, ono će me samo zaustaviti bolešću ili prehladom. Nisam to shvatala u mladosti, ali sad slušam i poštujem svoj organizam“ – objašnjava Jasmina, mudra žena, na svom Instagramu.

Kristi Brinkli, 63 godine

„U početku sam eksperimentisala s dijetama – pokušavala da se hranim samo sokovima ili jednom vrstom namirnica i da jedem grejpfrut pre obroka. Ništa od toga nije uspelo. Od koristi je samo jedno: raznovrsna i izbalansirana ishrana! – kaže Kristi Brinkli u svom intervjuu.

Suzan Luči, 71 godina

Na pitanje o famoznoj tajnai mladosti, Suzan Luči odgovara: „To je ono što već svi znamo – pravilna ishrana i vežbanje! Bavim se pilatesom već 18 godina i to je postalo moja religija.“

Izvor: uspesnazena.com