Mnogi od nas žele uzgajati određene biljke i žele da one izgledaju što bolje. Osim toga, ako uzgajamo voće i povrće, cilj nam je da budu što zdravije. Zato prilikom njihovog uzgoja ne smijemo koroistiti razne hemikalije, pesticide i sl.

so-biljka

Na taj način uništavamo sve dobro u tim biljkama i pretvaramo ih u otrovne. Možda će biti ljepše i otpornije ako se uzgajaju nepriodno, ali zato će vam, kao takve izazvati ozbiljna oboljenja, nije ni čudno zašto sve više ljudi obolijeva od raka.

Vodite računa koje namirnice kupujete jer ima dosta genetski modifikovanih namirnica, tj. u njih stavljaju gene i vi unosite potencijalni rak u organizam. Zato kupujte pouzdane proizvode ili ih probajte sami uzgojiti.

Da li znate da vam epsom so (gorka so) može pomoći kod uzgoja? Dovoljno je da stavite kašičicu epsom soli u zemlju i dobit ćete lijepe cvjetove.Osim toga, epsom so vam može poslužiti i kod ugoja povrća i voća.

Dobra stvar je što na prirodan način tjera štetočine. Nisu potrebne hemikalije koje će vam naštetiti. Podijelite ovaj članak i sa vašim prijateljima kako bi i oni saznali za ovu fantastičnu korist epsom soli.

Izvor: megagiga.info