Još je Kleopatra zagovarala odsustvo dlačica. Koristila je depilaciju voskom za uklanjanje neželjenih dlaka. Mnogi su, i dan-danas, u potrazi za odgovorom kako ukloniti dlake sa nježne kože lica.

Postoje različiti prirodni načini za rješavanje ovog problema, piše uspesnazena.com.

U posljednje vrijeme, sve više žena koristi hidrogen peroksid da bi se oslobodile nepoželjnih dlačica na licu (i tijelu). Mnogima je poznato da hidrogen, ne samo da posvjetljuje, nego djeluje i kao odličan „depilator“ za eliminisanje dlaka.

Ako iznad gornje usne, na bradi, ili čak i na obrazima kod žene rastu dlake (a pritom su i tamne) izazvaće nezadovoljstvo, ali ovdje pomaže hidrogen.

Sam postupak nije komplikovan:

Loading...

Jednostavno pokvasiti vatni tupfer u 3 %-om rastvoru hidrogena (prodaje se u svim apotekama) i po 5 minuta dnevno nježno prelaziti preko problematičnih dijelova na licu.

Za nekoliko dana dlačice će posvijetliti, zatim će početi da se lome, i na kraju, postaće gotovo nevidljive.

uklanjanje-dlacica-1

Postoji i druga varijanta korišćenja hidrogena.

Možete napraviti posvjetljujuću smjesu, tako je bolje za kožu:

Loading...

Uzmite pjenu za brijanje i promješajte je sa hidrogenom u odnosu 1:1. Na 20 minuta smjesu nanesite na problematičnu zonu.

Zatim, isperite i nanesite hidratantnu kremu. Za bolji i brži učinak, možete koristiti rastvor 6%-og hidrogena.

Hidrogen peroksid ispočetka posvjetljuje dlačice, čini ih slabijim i jedva primjetnim, da bi, na kraju, nestale u potpunosti.

Uz njegovu pomoć možete uklanjati dlake na licu i tijelu, ali treba da znate da njihov nestanak neće ići tako brzo, moraćete imati više strpljenja, biće potrebno duže vremena, ali rezultat, svakako, neće izostati.

Izvor: uspesnazena