Učenik prvog razreda osnove škole u Oregonu, Hunter Cmelo, često kasni u školu, a učitelji ga, za kaznu, stavljaju da jede užinu iza kartonske pregrade, kako bi ga odvojili od ostale djece. Razlog zbog kojeg kasni i njegovu priču objavila je njegova baka te pokrenula lavinu dobrih djela.

ucenik-foto-facebook

“Ovo je moj unuk, Hunter. Ide u prvi razred. Auto njegove mame nekad ne upali odmah. Nekad kasni po nekoliko minuta u školu”, napisala je na svom Facebooku Hunterova baka, Laura Hoover, kraj fotke dječaka koji sjedi iza kartonske pregrada u školskoj kantini.

“Jučer je u školu zakasnio jednu minutu. Njegova mama je otkrila da ovako kažnjavaju dječaka. Ovo su mu napravili šest puta i to zbog nečeg što je izvan njegove kontrole. Od njega rade ruglo pred ostalom djecom”, napisala je baka Laura.

Nakon toga, o dječakovoj se priči pročulo po njegovom susjedstvu, a zatim mjestu i gradu. Priča se širila i došla je do salona korištenih automobila, koji su njegovoj obitelji donirali Chryslerov monovolumen, a vlasnica salona platila je doradu na vozilu kako bi bio sto posto siguran za obitelj.

Način na koji su se u školi ponijeli prema dječaku izazvao je val gnjevnih reakcija. Brojni roditelji zvali su školu i tužili se na ružan način na kojeg su ga kaznili za kašnjenje, a škola je najavila i posebnu konferenciju za javnost u kojoj će se osvrnuti na incident.

Izvor: webcafe.hr