Tijana Jurić danas bi slavila rođendan i napunila bi 21 godinu. Umesto da je grli, ljubi i čestita, njena porodica će joj otići na grob.

tijana-otac

Uveliko su padale bombe po Srbiji i zemlja je bila napaćena i tužna, a porodici Jurić se desilo nešto najlepše i najdivnije, rodila im se druga devojčica. Tog 4. maja 1999. godine, na svet je došla mala Tijana.

Ime koje su joj dali po rođenju, krasiće je do kraja. Bila je mirna, tiha i nadasve dobra. Osvajala je svojom smirenošću. Dete koje je znalo da se podvuče pod kožu. Bila je mezimica.

tijana-foto

– Ona je bila naša sreća, naša ljubav, naše SVE. Mi smo je voleli najbolje što smo znali, a znali smo. Toliko smo još želeli da joj pružimo…

Tijana Jurić danas bi slavila rođendan i napunila bi 21 godinu. Umesto da je grli, ljubi i čestita, njena porodica će joj otići na grob.

Loading...

Da u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok mesar Dragan Đurić nije izvršio monstruozno ubistvo nad petnaestogodišnjom Tijanom, danas bi sve bilo drugačije. Bilo bi veselo. Umesto toga, neizmerna tuga…

Tijanin otac jutros je na svom Fejsbuk profilu podelio pesmu posvećenu njegovoj ubijenoj kćerki, koju je otpevala Tijana Bogićević. Kratko je napisao: “Vidimo se… Srećan ti rođendan”.

Podsećamo na reči pesme:

“Kada zatvorim oči svaki put mogu jasno da vidim tvoj lik linije dlana, pogled i nežnu put i da čujem šta mi govoriš.

I tako budeš mi blizu u snovima znam da vidiš crte lica mog nepogrešivo čitaš sa usana kako molim se za nekog svog.

(Ma) vidimo se mi, vidimo se sad daleko smo, al’ jedno kroz drugo živimo se.”

Beživotno delo Tijane pronađeno je dvanaest dana nakon brutalnog ubistva, a ceo ovaj slučaj potresao je javnost širom Balkana.

Loading...

Dragan Đurić osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu od četrdeset godina osuđen.

tijana-foto-1

Želela je da upiše srednju muzičku školu, i to dva smera – violončelo i etnomuzikologiju.

Kako su njeni roditelji ranije govorili, Tijana je dete koje nikada nije slagalo.

– Nikada nas nije razočarala i svaki njen postupak je bio dobro osmišljen. Razmišljala je tri koraka unapred. Tijanu su volela mala deca, jer je znala kako treba sa njima, a voleli su je i stariji ljudi, jer je znala da ih poštuje. Ona je bila naša sreća, naša ljubav, naše SVE. Mi smo je voleli najbolje što smo znali, a znali smo. Toliko smo još želeli da joj pružimo…

tijana-foto-2

Izvor: Kurir