“Nemam, nemam, nemam da im dam mleko, zato sam ukrala! Razumite me, troje dece imam, a ona me bije na svu moju muku”, vikala je danas kroz plač majka s detetom u kolicima, nakon što su je radnici jednog trgovinskog lanca u Mirijevu uhvatili u krađi hrane za bebe, konzerve “neskafe” i još nekih sitnica.

Da bude još potresnije za svedoke, pobrinuli su se i zaposleni i kradljivica koji su s njom razmenili udarce, a nakon svega je reagovala i policija.

zena-market

Ali, krenimo redom. Mlada majka s bebom u kolicima i prijateljicom čekala je red ispred supermarketa u Mirijevu, regularno kupovala, kada su zaposleni oko 12.45 primetili da je krišom uzela neke proizvode.

– Zašto kradeš – čulo se tiho, pa nešto glasnije.

Loading...

– A, šta to tebe briga – počela je da viče mlađa žena uhvaćena u krađi.

Potom haos, galama, komešanje… Svet je već krenuo da se skuplja. Žena je bila sve agresivnija, gurala zaposlenu, koja je i sama uzvratila udarcima. Obezbeđenje je reagovalo, i kolege s drugih odeljenja.

Užasno je bilo ovo gledati, kroz celu radnju se guraju, obaraju na pod, dižu, beže, radnica nosi “bebelak” i “neskafu” na rafove… Kradljivica viče, beba plače, napadnuta radnica drži se za glavu dok je kolege pridržavaju… Prijateljica nastavlja da kupuje…

– U slučaju da u prodavnici dođe do otuđenja robe, zaposleni uvek postupaju po proceduri i dostavljaju prijavu policiji koja reaguje prema svojim nadležnostima i preuzima svu komunikaciju, a interno se ispituju svi detalji – rekli su za Direktno.rs iz ovog trgovinskog lanca nakon incidenta.

Dodajmo da je policija ubrzo stigla, uzela izjave, pa i od mlade žene koja se najpre krila u ulazu obližnje zgrade. Ipak, nakon što je izašla na ulicu, policiji je ispričala šta se desilo.

Loading...

– Uzela sam mleko i plazmu. Ali to nije razlog da me biju – pričala je policajcu i pokazivala ruke i lice.

I dokle smo to u 2020. došli? Ovo je samo jedna situacija iz naše potresne svakodnevice. Gledamo šta drugi rade i drhtimo zbog njih.

Zar je to Srbija u kojoj želimo da živimo? Želimo li državu u kojoj narod krade jer nema? Želimo li državu u kojoj je narod navikao da krade i misli da je to normalno? Želimo li da nam prodavce, lekare, vaspitačice napadaju na poslu?

Ne, ništa od ovog.

Izvor: Direktno