Mali Džekson sa Floride već izgovara stvari poput ”Mama” ”Ata” (tata). Međutim, niko se ovome nije nadao…

Sve je to zbog činjenice da Džekson Emet Buel pati od rijetke bolesti poznate kao mikro-hidranencefalija. Njegova lobanja je manja nego što bi trebalo da bude, i dijelovi njegovog mozga nedostaju, što sve uzrokuje da većina djece sa ovim oboljenjem umru ubrzo nakon rođenja.

Roditelji, Britni (27) i Brendon Buel (30) saznali su to u 17. nedelji trudnoće

jakson-strong

Loading...

”Prilikom drugog ultrazvuka, saznali smo da ćemo dobiti dječaka” rekao je otac. ”Pored toga, saznali smo i da nešto nije u redu, jer kada je doktor vidio bebinu glavu, odjednom je zanijemio”

Jaxon plays with his new basketball and talks to Mama and Dadda! He gets really excited about his new present and works hard to grab for it and talk about it. And, at the very end, if you listen closely, you can hear that Jaxon felt something coming, too. :) Our little guy is definitely feeling better again and is learning so much! #JaxonStrong

Posted by Brandon Buell on Monday, September 21, 2015

27. avgusta 2014. godine, carskim rezom na svijet je došao mali Džekson, Bio je težak 4 kg.

Roditelji su svjesni da on svakog trenutka može umrijeti.

Loading...

jakson-strong-1

Upravo zbog toga su pokrenuli fondaciju GoFundMe.com kako bi podigli svijest ljudi o prisutnosti djece sa rijetkim bolestima. Do sada je prikupljeno oko 60 000 $

Na njegovoj Facebook stranici do sada se okupilo 100.000 obožavalaca, koji se saosjećaju sa roditeljima bolesne djece.

Roditelji su svjesni da svaki dan Džeksonovog života može biti posljednji, ali znaju da ima roditelja koji ih razumiju, jer se nalaze u istoj situaciji.

Izvor: likemag.com