S obzirom na period godine, nismo navikli na visoke temperature kakve su zadnjih dana na ovim prostorima. Vjerujemo da se mnogi od vas pitaju kakvo nas vrijeme očekuje u danima pred nama…

vremenska-prognoza

Popularna stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna donosi nam prognozu za naredne dane, koju potpisuje profesor Zoran Zadro.

Bosna i Hercegovina

U nedjelju posvuda sunčano i malo hladnije vrijeme, ujutro je u Bosni moguća magla i mraz. Mraza će biti i na sjeveru te gorsko – kotlinskim područjima Hercegovine

Prvi dio sljedećeg tjedna:
Ponovno toplije uz uz sunčanio vrijeme zapuhat će južni i jugozapadni vjetar. Ponovno će jutra biti maglovita u Bosni, gdje moguć slab mraz.

Temperature

BOSNA
Jutarnje od -1C do 7C
Najviše dnevne od 8C do 16C.

Loading...

HERCEGOVINA
Jutarnje od 7C do 13C
Najviše dnevne od 14C do 19C

Hrvatska

U nedjelju posvuda sunčano, uz maglovita jutra na kopnu gdje se u kotlinama očekuje i mraz. Očekuje se nakratko umjereno zahlađenje.

Prvi dio sljedećeg tjedna:
Sunčano i stabilno vrijeme, uz okretanje vjetra na jugozapadne i zapadne smjerove. Ujutro na kopnu magla i slab mraz. Sredino tjedna naoblačenje uz mogućnost za malo kiše.

Temperature

KOPNO
Jutarnje od 0C do 8C
Najviše dnevne od 10C do 16C.

JADRAN
Jutarnje od 7C do 13C
Najviše dnevne od 15C do 21C

Područja s dugotrajnom maglom hladnija.

Loading...

Balkan

U nedjelju posvuda razvedravanje uz sunčano vrijeme, vjetar će postepeno slabiti, ujutro se očekuje magla i mraz u kotlinskim područjima kopna Balkana.

Prvi dio sljedeće sedmice:
Uglavnom sunčano i ponovno sve toplije vrijeme, ujturo je u kotlinskim područjima kopna Balkana moguća magla i slab mraz.

Temperature

Srbija, sjever Crne Gore, sjever i središnji dio Makedonije i Kosovo.
Jutarnje od -1C do 10C.
Najviše dnevne od 7C do 17C.

Područja s dugotrajnom maglom hladnija.

Obalna područja Crne Gore, jug Makedonije i obale Albanije.
Jutarnje od 6C do 14C.
Najviše dnevne od 16C do 23C.

Izvor: magazin.ba