U tragičnoj avio nesreći koja se u maju dogodila kod Mostara, poginulo je 5 osoba, od kojih troje djece. Nastradalo je dvoje djece Dražena Lovrića, uposlenika mostarskog aerodroma te osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića. Poginuo je i mladić, sin Zijada Sipovića, poznatog bh. sportiste i pjevača. Avionom je pilotirao i također stradao Ivan Karačić, pilot s višegodišnjim iskustvom.

Oni su učestvovali u manifestaciji “Dani otvorenih vrata” u okviru koje se organizirao i “Let iznad Mostara”, koji je nakon samo 20-ak minuta tragično okončan.
Tri mjeseca nakon ove nesreće, sve je dirnuo ovaj status koji je na Fejsbuku podijelio čovjek po imenu Dino Buljina. Da ne bismo prepričavali, pročitajte sami o čemu je riječ…

– Ovo je Arman Hadžiomerović, rahmetli. Jedan od djece koja su poginula u avionskoj nesreći u Mostaru prije 3 mjeseca. Imao je 9 godina.

Danas radim kod njegovih roditelja, koje poznajem par godina. Sjedimo, pijemo kahvu, pričamo… ali fali tu njegova društva, to se vidi i njima u očima, glasovi deformisani, nije to to… Gospođa nas napušta i odlazi na neki sastanak šta li već.

Ostajemo ja i otac malog Armana. Sjedimo, šutimo, malo progovorimo i opet šutimo. Pazim svaku riječ koju progovorim da ne izazovem neke negativne osjećaje… Žali se… kako puno puši, a gotov nikako nije pušio… Mora druže negdje izbiti, govorim mu…

Loading...

Dino, nećemo se vraćati u stan, zato ovo i sređujemo, veli on meni… Pa šta je reći, upitah. Hoćeš izdavati ili prodati… Mislim da je taj stan kupljen radi Armana, da dijete ne vozari, da mu je bliže, da mu olakšaju… Dino ko ga je*e, popi*am se ja na sve kad ništa nema smisla… Kreće čovjek prema kući I rekoh tihim glasom… razumijem te… i uđe… Prihvatim se ja opet valjka i razmišljam… Dino razumiješ ti moj k…… Ne d`o Bog da razumiješ… đe to čoeku reče. Čuj RAZUMIJEM !!!

Čovjek izgubio jedinca sina, a ti kući 2 djece zdrave i ti nešto razumiješ… Ništa ti, Dino, ne razumiješ… Onako slomljen nastavim raditi i kontam jebes* ti sve ovo, otiš`o iz kuće u 8, vratio se u 8, ne treba mi to, hoću da provedem vrijeme sa djecom…

Zato dragi i drage moje fino sad ustanite i poljubite sve najmilije, jer Bog zna hoćete li ih žive vidjeti za koji sec…min…sat…. I ne nanosite nepravdu jedni drugima svjesno… Za nesvjesno se izvinite… Pomirite se sa nekim drugom… drugaricom… porodicom… koga li već… Svako dobro Vam želim i širite dobro!

dino-foto
 

Izvor: doznajemo.com