Ella Harper (1870.-1921.)

bizarni-ljudi-1

Poznata kao devojčica – deva, kako su je zvali. Imala je retko stanje, u ortopediji poznato kao kongentilana hiperrastezljivost kolena, zbog čega su joj kolena bila okrenuta naopako pa su joj noge podsećale na devine.

Hodala je na nogama i rukama jer joj je tako bilo lakše, a tokom 1886. postala je cirkuska zvezda, koja je punila naslovnice novina. Zbog svoje popularnosti, dobijala je prilično visoku platu, od 200 dolara sedmično. Nakon što se povukla iz cirkusa, udala se za Roberta L. Savelija.

Jean Libbera (1884-1936)

bizarni-ljudi-2

Loading...

Libberu su zvali čovekom s dva tela. Naime, on je rođen sa parazitskim blizancem, ali njegov je bio pričvršćen za grudni koš.

Rendgenski snimci pokazali su da je u njegovom telu bila mala glava, obima oko 15 centimetara, dok je ostatak parazitskog blizanca bio izvan tela. Svom bliznacu čak je dao i ime Jacques (iako nije bio živo biće, već samo izraslina).

Frank Lentini (1881. – 1966.)

bizarni-ljudi-3

Franka su zvali i Veliki Lentini. Imao je tri noge i sve tri su bile u potpunosti funkcionalne. Naime, Lentini je delomično apsorbovao svog sijamskog blizanca u majčinoj utrobi. Blizanac je karlicom bio spojen za Franka.

Frank je tokom celog života nastupao u američkom cirkusu, a jedna od tačaka mu je bila da trči po pozornici i trećom nogom šutira fudbalsku loptu. Kasnije se i oženio i dobio decu, ali nikad nije napustio cirkus.

Loading...

Maurice Tillet (1903. – 1954.)

bizarni-ljudi-4

Mauricea su zvali francuskim anđelom. Imao je akromegaliju, koja je uzrokovala da njegove kosti previše rastu i zadebljaju se. Maurice se bavio rvanjem, te je čak 1940-ih godina proglašen svetskim prvakom teške kategorije.

Fannie Mills (1859. – 1899.)

bizarni-ljudi-5

Mnogi su Fannie zvali devojkom sa velikim stopalima, jer je ona upravo to i bila. Naime, Fannie je imala Milrojevu bolest, koja uzrokuje rast stopala do abnormalnih veličina. Fannie je imala stopala velika 43 centimetra.

Izvor: likemag.com