Roditelji ne bi trebalo da nadžive svoju djecu, to nikome ne bismo poželjeli, ali to se nažalost dogodilo Sarah Danbury iz okruga Lincolnshire u Engleskoj.

Naime ona je izgubila kćerku Amy (19) koja je bolovala od rijetke vrste karcinoma.

Nekoliko sedmice prije njezine smrti, majka je napravila selfi sa kćerkom u bolničkom krevetu, ni sluteći da će tu fotografiju ugledati cijeli svijet.

amy-andjeo-1Amy je bolovala od teškog tumora jetre, i bila je svjesna da neće još dugo poživjeti i odlučila je da svoje zadnje dane provede u prodičnoj atmosferi. Tako je prisustvovala vjenčanju svoje majke i susjećala sa djedom koji je bolovao od iste bolesti.

Nije se prepustila, borila se do samog kraja, pokazala je neviđenu hrabrost, energiju i volju za životom.

Njen djed preminuo je, a ona je nakon toga bila odlučnija u svojoj borbi sa opakom bolešću. Nažalost, bolest je bila jača i Amy nas je napustila.

Loading...

Slika koju je jedne prilike napravila majka i objavila na Facebook-u pratila je komentar od Amy u kojem ona piše “To je moj anđeo čuvar”.

amy-andjeo-2

Tri sedmine nakon toga Amy je umrla, a svi na društvenim mrežama su se složili da je moguće da je to njen cijelo vrijeme pazio na svoju unuku i pripremao joj put za ono što je čeka i kako bi joj pravio društvo.

Ova priča dira direktno u srce. Počivaj u miru anđele mali!

Izvor: moj.ba