Milan Lane Gutović, jedan od najboljih srpskih glumaca svih vremena, odgovarao je u svom prepoznatljivom stilu na pitanja Direktno.rs. Gutović kaže da ga plaši situacija u kojoj živimo, ali da ne krije lice i ne podvija rep.

lane-intervju

Zašto je narod ovoliko uplašen? Nemoguće je da je taj strah samo zbog “najsmešnijeg” virusa na svetu.

– Moguće je. Narod nema smisla za humor. Umesto da bude srećan što će umreti nasmejan dok se smeje najsmešnijem virusu, i operetskoj ekipi vrsnih komičara koji bi trebalo da ih leče, on se plaši – kaže Lane Gutović za Direktno.

Čega se vi najviše plašite u ovom trenutku?

Loading...

– Plašim se svega, ali se pravim da mi nije ništa. Uplašen pas savije rep između zadnjih nogu da sakrije strah jer ga miris iz analne oblasti otkrije kao strašljivca. Takvo ponašanje je ekvivalent ljudskom pokrivanju lica. Ne krijem lice i ne podvijam rep mada se plašim.

Kako biste reagovali da ne daj Bože dobijete temperaturu i suvi kašalj?

– To nije pitanje za mene nego za okolinu. Ja nemam razloga da reagujem. Neka oni reaguju. Moje je da održavam temperaturu i da suvo kašljem.

Da li biste se obratili za pomoć “doktoru” Vučiću?

– Rezervisan sam prema doktoratima iz predsednikove ekipe, pa sam počeo da sumnjam i u njegovu “doktorsku” titulu.

Loading...

Šta mislite, da li je predsednik Srbije bolji kao epidemiolog ili kao virusolog ili pak kao infektolog? U kojoj oblasti vas je najviše impresionirao?

– Nije lako odlučiti se! Predsednik je očigledno u vremenskom škripcu. Jasno je da ima više znanja nego školske spreme, a da bi znao da ništa ne zna, morao bi da uči… a vremena nema.

Nije zanemarljivo ni to što se u ovom teškom trenutku na čelu vlade nalazi ponosni ekspert Ana Brnabić?

– Jeste. Zanemarljivo je. Treba imati razumevanja. U početku jeste grešila a sada smo se navikli na početke.

Zašto dr Darija Kisić Tepavčević na svakoj KZN dopunjava dr Predraga Kona, a pred Vučićevim epidemiološkim opservacijama ćuti kao zalivena? Je l’ to znači da je Vučić bolji stručnjak od Kona?

Loading...

– Mogao bih odgovor da pojednostavim prostačkim terminom “uvlači se”, ali bolje da to uvijem u “oblandu”. Recimo ovako: Primetio sam u direktnom prenosu da dr Darija Kisić Tepavčević smatra da je upotrebna vrednost doktora Kona opala do mere dovoljne za amputaciju, a da je počastvovana predsednikovim načinom razmišljanja, jer slušajući predsednika prisustvuje rađanju novog virusologa i epidemiologa. Nešto kao bogojavljenje… Ako bi muški deo publike digao pogled desetak samtimetara na doktorkino lice, video bi na tom licu bezrezervno ubeđenje da trudovi predsednika nisu lažni i da nema potrebe da se obavi kiretaža…

Da li smo i kako mogli da izbegnemo koronu?

– Mogli smo da se pravimo Šveđani i da ne obratimo pažnju na nju.

Od koje bolesti su naša nacija i država najugroženiji?

– Za sada samo od “plemenitosti” Vlade koja uprkos virusu prima migrante, a zbog istog virusa uskraćuje povratak našim građanima. To podseća na dekret kojim je na Kosovo posle rata bio zabranjen povratak Srbima koji su pobegli, a dozvoljen Albancima iz Albanije koji nikada tu nisu živeli.

Loading...

Jesmo li mnogo ugroženi?

– Arsenije Čarnojević je zbog manjih razloga pobegao sa Kosova.

Kako je moguće da je u državi sve stalo osim “Zadruge” i “Parova”?

– To je najzdraviji deo društva.

Šta bi se desilo s nacijom ako bi se u “Zadruzi” ili “Parovima” pojavio koronavirus?

Loading...

– Ništa. Novi kadrovi su spremni da popune izginule.

Kako podnosite policijski čas?

– Ne podnosim. Trpim.

I za kraj pitanje za milion dolara, do kada će kod nas da traje ova zaraza?

– Dok se ne dogodi čudo pa da svi koji vode zemlju dobiju koronu jer je korona jedina stvar koju bi moja Vlada mogla pošteno da dobije.

Izvor: direktno.rs