Koronavirus još uvijek hara mnogim dijelovima svijeta, a žrtve mogu biti svi, bez obzira na godine i zdravstveno stanje. 

djecak-temp-corona

Ova obitelj je odlučila ispričati svoju priču kako bi naglasila da je važno ostati oprezan čak i za vrijeme ukidanja nekih strožih mjera.

Luke Schreiber ima samo 22 mjeseca, a pozitivan je na koronavirus. Muka njegove obitelji započela je 31. 3. kada su zajedno gledali film.

„Izgledao je kao da će se onesvijestiti, ja sam glumila i pjevala, ali on ni na što nije reagirao“, rekla je Lukeina majka, Amanda May, „Bio je to jedan od najstrašnijih trenutaka u mom životu“.

Luke i njegov brat su prvo dobili laganu temperaturu

Amanda i njezin suprug Ryan su redovno mjerili djeci temperaturu od kada je izdana obavijest o koronavirusu, no sve je bilo dobro do tog poslijepodneva kada su Luke i njegov 4-mjesečni brat, Alistair, dobili laganu temperaturu.

Loading...

Luke se probudio u suzama, a to nikada ne čini. Temperatura mu je bila oko 39 stupnjeva, malo veća od Alistairove“, rekla je Amanda, „Nismo odmah htjeli paničariti. Obojicu smo ih uzeli iz kreveta, dali im lijek koji im je brzo smanjio temperaturu te smo se nadali da će to biti to“.

No, nakon nekoliko sati roditelji su se šokirali kolika je bila Lukeina temperatura – prešla je 41 stupanj.

Obitelj je odmah odlučila svog sina odvesti u bolnicu.

Obitelj se do tog trena jako pažljivo držala svih propisanih mjera tako da ih je jako iznenadilo sinovo stanje.

Luke je testiran na koronu, a testovi su došli pozitivni.

„Šest sati nakon dolaska u bolnicu, temperatura mu nije padala. Ostao je preko noći. Za 12 sati smo otkrili da ima koronu“, rekla je Amanda.

Loading...

Dječak se dvije sedmice bori s visokom temperaturom koja ne pada

„Liječnici su nam rekli da s tom vrućicom riskira ozbiljne povrede mozga i napadaje tako da je dobro da smo ga odmah doveli u bolnicu. Mnogi ljudi gube svoje voljene, mi samo želimo da naš Luke bude zdrav“, rekao je Ryan.

Od tog dana prošlo je više od dvije sedmice, a Luke se još uvijek bori s temperaturom od oko 38 stupnjeva dok je u karanteni.

„Vrućica ode i odmah se vrati. Još uvijek nije proveo niti jedan dan bez ikakve vrućice. Jako se brzo umara te mora puno spavati“, rekla je Amanda.

„Jako je važno neprestano biti pažljiv“, rekao je Ryan, „Mislili smo da činimo sve što možemo kako bismo spriječili nešto ovakvo. Prali smo površine, ruke, nismo unosili poštu ni pakete u kuću, a Luke se ipak razbolio“.

Izvor: novizivot.net