Nažalost, nasilje je vrlo zastupljeno, a najčešće su žrtve nasilja žene i djeca. Znate li šta znači ako neko nacrtanu tačku na dlanu?

crna-tacka

Objasnit ćemo vam. Pokrenuta je kampanja pod nazivom” Crna tačka” kako bi se lakše prepoznale žrtve nasilja u porodici. Tako što će vam diskretno dati do znanja da im je potrebna pomoć. Često te žrtve ne mogu zbog prisustva svog zlostavljača jasno reći šta se dešava i naglas tražiti pomoć kako im on ne bi naudio.

Stoga, ako ovo primjetite, pozovite policiju. Ova kampanja je dostigla oko 6 hiljada pratilaca, a pomogla je mnogim ženama. Ako ste žrtva nasilja, potražite pomoć, nemojte sebi dozvoliti davas neko maltretira i psihički uništava.

Obratite se ljudima koji vam mogu pomoći.

Djevojke, žene, ne ostajte u nezdravim vezama, ne birajte nasilne muškarce i one koji su bolesno ljubomorni. Ti su u stanju svašta uraditi vama, ali i vašim voljenima.Maknite se od takvih i ne padajte na priču koju vam pričaju kada vas pretuku, da će se promijeniti i sl. To kratko potraje i onda opet kreće nasilje. Još vas mogu i ubiti.

Izvor: megagiga.info