Mujo se zaposlio u velikoj robnoj kući u New Yorku. Poslije prvog radnog dana, poslovođa ga upita koliko je zaradio. Milijun dolara, odgovori Mujo.

Poslovođa samo što se ne onesvijesti. Ni najiskusniji trgovci nisu u jednom danu uspjeli prodati robe za više od 50.000 $, a Mujo prvi dan milijun! Upita on Muju kako mu je to pošlo za rukom.

– Pa lijepo – odgovori Mujo. – Prvo sam čovjeku prodao jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi barem još jednu za rezervu. Zatim sam mu prodao i nekoliko komada olova. Onda sam ga podsjetio da mu treba i najlon, ali ne bilo kakav, već kvalitetan najlon koji može izdržat veliku ribu. E, onda sam mu rekao da pravu ribu, bez obzira na kvalitetu pribora, neće moći loviti iz ruke i neka uzme štap s rolom. Kad je uzeo štap, predložio sam mu da razmisli o kupovini motornog čamca. Pošto sam mu prodao Boston Whalera, objasnio sam mu da njegov stari auto jednostavno ne može vući taj gliser i na moj nagovor odlučio se za jak džip. Eto kako sam zaradio 1.000.000 $.

– Još ne mogu shvatiti kako ti je to uspjelo – reče poslovođa – a čovjek je došao samo kupiti udicu.

– A ne – reče Mujo – došao je s ženom kupiti haljinu za nju jer ona ima godišnjicu mature ovaj vikend. Pa sam ga pitao zašto ne ode na pecanje kad ionako ne može ništa s njom raditi za vikend…

Izvor: najboljivicevi.com