Dobiveni se pripravak preporučuje svima koji češće obolijevaju od prehlada, upala grla i krajnika.

upala-grla

Nije novost da su naši preci poznavai tajne bilja i služili se njihovim ljekovitim svojstvima svakodnevno. Mnogi sačuvani recepti jednako su blagotvorni i danas, samo ih se treba prisjetiti i pripremiti. Za neke od njih nije vam potrebno mnogo namirnica, važnije je malo dobre volje. Dobre i korisne stvari ne bi se trebale zaboravljati, pa tako ni ovaj recept koji osigurava brz oporavak od grlobolje – rezultate ćete osjetiti već za četiri sata.

Jer, prije svega, ono što je dobro i korisno – nikad se ne zaboravlja.

Upali grla i krajnika na kraj možete stati ovim receptom:

Loading...

80 gr mljevenih sjemenki kima (lat. Carum carvi) prelijte sa 200 ml vode i kuhajte 15 minuta. Smjesa koju ćete dobiti bit će gusta i ratezljiva, izgledat će poput taloga kave.

Procijedite i dodajte 50 ml vode pa pustite da ponovo prokuha. Kada skinete smjesu s vatre, dodajte jednu žlicu konjaka ili vinjaka i to je sve. Dobiveni napitak pijte svakih 30 minuta po 1 žlicu. Već nakon dva sata bol će jenjavati, a gutat ćete sve lakše. Nakon četiri sata završite ispijanje pripravka, više neće biti ni potrebno. Ako imate težu upalu, nastaviti piti pripravak duže.

Dobiveni se pripravak preporučuje svima koji češće obolijevaju od prehlada, upala grla i krajnika

Izvor: dnevno.hr