Rak je jedna od najsmrtonosnijih bolesti, znanstvenici stalno rade kako bi pronašli lijek koji će konačno stati na kraj ovoj bolesti. Jedan od njih je i ova biljka, naučnici tvrde da za samo 16 sati može ubiti čak 98% stanica raka.

biljka-16sati

Naime, prema istraživanju koje je objavljeno u “Life Science” prošlog mjeseca, Artemisinin, pronađen u ovoj biljci “Slatki pelin” ili “Artemisia Annua”, koja se odavno koristi u kineskoj medicini, može ubiti 98% stanica raka dojke u manje od 16 sati. Ako se koristi sama biljka, uzrokuje smanjenje od 28 posto stanica raka dojke, ali u kombinaciji sa željezom, “Slatki pelin” uspješno “BRIŠE” rak gotovo u potpunosti, i ne uzrokuju nikakvu štetu zdravih stanica u eksperimentu koji je bio proveden.

Pitamo se dali je ovo stvarno lijek za kancer koji će u bliskoj budućnosti biti u mogućnosti ukloniti rak poput gripe i prehlade, ili se radi samo o još jednom nagađanju naučnika koji svakodnevno rade na ovoj vrsti lijekova. Šta mislite vi, napišite nam u komentarima vaše mišljenje.

Izvor: narodni lijek