Kada želimo da radimo u inostranstvu, treba da znamo da neće ići baš sve glatko. Te države su svakako bolje za život od naše, ali trebate raditi.

pismo-bosanca

Informišite se kako sve to ide. U inostranstvu imate mnogo više prilika za zaposlenje i drugačije se ophode prema radnicima. Plate su redovne i cijeni se vaš rad. Naravno, nije lako na početku, ali kasnije bude bolje.

Većina osoba ima dobra iskustva, a ovo pismo Bosanca koji radi u Austriji je postalo pravi hit. Nasmijalo je sve, a evo kako ono glasi:

U mojoj maloj firmi je 50 zaposlenih a samo je 3 ureda, Čuj samo 3 ureda. Imaju li ti ljudi uopšte pojma o poslu? Kako ti 3 ureda da uguraju tetku, strica, ujaka, sina od kuma, stvarno mi nije nikako jasno!?

Loading...

Te žene u uredu moraju raditi čitavih 8 sati, ne stignu ni do trgovine, pa ni kafu da popiju ili da zovu prijateljice za vrijeme radnog vremena. To je pravi teror nad tim radnicama! I ono što je još veća glupost je što niti jedna nije u rodu sa šefom, baš’ bezveze!

Zamislite sad još’ većeg apsurda, radim ja inakon mjesec tačno dođe mi plata, ej PLATA! To vam je ona situacija kada radnika plate za njegov rad. Baš je bezveze zemlja zar ne? E pa dragi moji na vrijeme se odlučite da li želite život u takvoj zlji koja vam samo uzima a ništa ne daje!

Šta kažete na ovo? Baš je fino objasnio situaciju i uporedio.

Izvor: megagiga.info