Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo postići niz različitih zdravstvenih prednosti. Neki od nas jedu banane jer uistinu volimo i uživamo u okusu, drugi pokušavaju zadržati visoke razine kalcijuma.

Foto: 24viralphotos

Foto: 24viralphotos

Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive tvari koje naše tijelo treba. Jeste li svjesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem tijelu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše prehrane.

Foto: 24viralphotos

Foto: 24viralphotos

Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju slatki ukus. Tijelo ih je u stanju lako probaviti. Antioksidansi sadržani u tijelu su u stanju zaštititi naše tijelo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Foto: 24viralphotos

Foto: 24viralphotos

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv tumora. Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite stanice u tijelu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.

Foto: 24viralphotos

Foto: 24viralphotos

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo za ponuditi. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima. Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim tvarima koje promiču zdravlje mišića i kostiju.

Izvor: vedrastrana