Već je poznato da mjesečeve mene mogu uticati na mršavljenje, ali njihova moć ne iscrpljuje se samo tu. Bolesti, djelovanje lijekova, nega tijela i kose, takođe zavise od ovog faktora.

pun-mjesec

Pun Mjesec , koji nas očekuje sutra, oduvijek je nešto misteriozno za čovječanstvo, pa su se tako ljudi nekada krili od njegove svetlosti. U horor filmovima standardno ima presudnu ulogu, a prema vjerovanju najviše ga mrze vukodlaci – jer, to je doba kada mijenjaju svoju ćud. Pa, i ljudi. Navodno, pun Mjesec može dovesti do drastičnih promjena raspoloženja, a evo kako se on dešava.

Naime, Mjesec ne svijetli, iako nama odavde sa zemlje deluje da je tako. Sunce uvijek obasjava samo polovinu Meseca i mi na taj način imamo mogućnost da ga uočimo. S tim što se on okreće oko Zemlje, pa ga vidimo pod različitim uglovima, odnosno u mjenama. Tako on nekad može biti mlad mjesec, nekad skoro da nije vidljiv, a nekada je “pun”.

Ovo nebesko tijelo, koje je znatno manje od Zemlje i prati je, za 29,5 dana uspije da je obiđe – to se zove mjesečev ciklus (po kom se i pravi Lunarni kalendar koji ima 354 dana).

Libido

Loading...

Ono što je naučno dokazano jeste da Mjesečeve mjene imaju uticaj na plimu i osjeku, a često se i menstrualni ciklus kod žena povezuje sa istom pojavom (traje oko 28 dana). Naučnici su, zatim, utvrdili da mene utiču i na proizvodnju hormona koji reguliše ciklus, zbog čega većina žena menstruaciju dobija između 11 i 9 dana pre punog mjeseca.

Baš tada, najjači je libido i žene su najplodnije za vrijeme mladog mjeseca.

A, ovo su neka vjerovanja, kojima i naučnici ostavljaju prazan prostor – iako ništa od toga nije naučno dokazano.

Mlad mjesec

Ovo je takozvani novi mjesec i vjeruje se da donosi snažnu energiju pogodnu za fizičke aktivnosti. Dakle, naše tijelo se tada puni energijom.

Po vjerovanju ovo vrijeme je savršeno za čišćenje – organizma, ali i ormana.

Loading...

Ako, na primjer, pokušavate da se riješite celulita – ovo je pravo vrijeme za to, jer će rezultati biti mnogo bolji.

Inače, navodno, u ovo vrijeme i nokti rastu sporije, pa je pedikir i manikir najpreporučljiviji tada.

Polumjesec

U ovo vrijeme svijetli desna strana mjeseca (odnosno lijeva, kada gledamo iz naše perspektive) i to je doba mirovanja.

Veoma je važno strpljenje, jer je moguće da ćemo osjetiti da nas spoljašnji svijet guši.

Ali, dobro je to što tada organizan mnogo bolje upija vitamine i minerale, pa je najbolje za početak anti-age tretmana, uklanjanja akni ili problema sa suvom kožom. Takođe, tada lijekovi djeluju bolje nego inače, po vjerovanju.

Loading...

Ipak, pripazite kada je hrana u pitanju, jer se apetit pojačava.

Pun mjesec

Emocije su, kako se vjeruje, tada mnogo jače nego inače i spremni smo da konačno dovršimo započeto. Ali, odnosi sa ljudima doći će u prvi plan, pa dobro treba pripaziti na svoje reakcije i ponašanje.

Mnogi umiju da budu razdražljiviji nego inače, a snovi su dosta upečatljiviji – pa, neki imaju problema sa spavanjem, što dovodi do veće razdražljivosti.

Vjeruje se da u vrijeme punog mjeseca ne treba ići na operacije, jer rane teže zarastaju. Tako je i Hipokrat mislio.

Mjesečeva dijeta

Za vrijeme ove dijete ne jede se ništa, a drži se jednom nedeljno, odnosno četiri puta mjesečno. S obzirom na to da se drži kada dođe do promjene magnetnog polja na Zemlji (traje 24 sata) dijeta traje jedan dan.

Loading...

Navodno, dolazi do izlučivanja tečnosti iz organizma – više nego u ostalim danima. Zato se u ovom razdoblju ne jede apsolutno ništa i dozvoljeno je samo piti dvije litre vode ili čistog čaja. U ovoj dijeti nije bitno mršavljenje koliko detoksikacija i osjećaj lakoše, koji je posljedica toga.

Na duže staze, u kombinaciji sa treningom, uz pomoć Mesečeve dijete vrlo lako ćete moći da regulišete svoju težinu, a najbolje je započeti baš u posljednjoj četvrtini mjeseca.

Njega kose

Kosa će vam brže rasti ako krajeve šišate samo tokom druge četvrtine mjeseca, između mladog i punog meseca. A, to vrijeme je dobro i za posebnu negu kose.

S druge strane, oni koji žele da im kosa sporije raste treba da posete frizera posljednje četvrtine mjeseca, kaže vjerovanje. A, to je i najbolje vrijeme za farbanje i njegu tijela.

Dobra aktivnost uma

Vjeruje se da smo najkreativniji za vrijeme punog mjeseca, jer se tada rađaju nove i originalne ideje.

Loading...

Osim ako niste negativna osoba – u tom slučaju, ideje neće moći da dođu do izražaja od ogorčenosti i bijesa.

Izvor: zena.blic.rs