Snažan vjetar koji je u ponedjeljak puhao u Belom Selu kraj Fužina (Gorski Kotar, Hrvatska) odnio je jedan mladi život. Muškarac (33) smrtno je stradao kad je pokušao na ljestvama sanirati krov kuće koji je oštetio jak vjetar.

– Čovjek se nalazio na ljestvama naslonjenim na krov kuće koju je nedavno kupio s izvanbračnom suprugom i u koju se namjeravao useliti. Vjetar ga je bacio s ljestvi na tlo. Strašno. Cijelo selo je u šoku. Pogotovo jer mu je i brat prije tri godine poginuo nakon što je pao s ljestvi – navode mještani Fužina, koje je tragedija strašno pogodila.

Policija je dojavu o nesreći dobila oko 10 sati. Tim Hitne pomoći pokušao je reanimirati čovjeka, no nisu mu mogli pomoći. Stradali muškarac bio je automehaničar po struci. Svi u selu o njemu imaju samo riječi hvale.

Opisuju ga kao vrijednog i poštenog mladića iza kojeg su ostali majka, otac, brat, sestra te vanbračna supruga i njeno dvoje djece kojima je bio poput oca.

Loading...

Pitaju se šta ga je natjeralo da usred oluje ide popravljati krov na kuću u kojoj ne živi i koju je sređivao kako bi se s familijom u nju uselio. Njegovi brat i sestra nisu željeli razgovarati s reporterima.

jak-vjetar-2

– Nemojte se ljutiti, nismo spremni sada davati nikakve izjave, kroz suze je novinarima poručila njegova sestra. Mještani Belog Sela od orkanskog vjetra su se skrivali u toplim domovima.

– U ovim krajevima navikli smo na snijeg i niske temperature u 12. mjesecu, ali ne sjećamo se da je ikad ovako jako puhalo – izjavili su uznemireni mještani Fužina.

Loading...

jak-vjetar-3

Orkanski vjetar čupao je stabla po Gorskom kotaru. Zbog udara vjetra i do 120 km/h za to je područje Meteoalarm izdao najviše, crveno upozorenje, što znači da je puhao vjetar opasan po život. Osim vjetra, Gorane ni padavine nisu štedjele. Za rijeku Kupu na području Gorskog kotara proglašene su vanredne mjere odbrane od poplava.

jak-vjetar-4

Iako meteorolozi i za utorak najavljuju vjetrovito vrijeme, vjetar bi se ipak malo trebao smiriti pa se u unutrašnjosti očekuje umjeren i jak, na udare posebno u gorju i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Temperature bi trebale biti više nego u ponedjeljak.

Izvor: 24sata.hr