Od nedjelje stiže osjetna promjena vremena, najavljuje popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna. Upozorava i na mjestimično jak i olujni vjetar, lokalno moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, obilniji snijeg na planinama na oko 1.400 m.n.v. i većim nadmorskim visinama.

zima

– Proteklih dana mogli smo uživati u ugodnom i lijepom jesenskom vremenu. U Srbiji, Makedoniji i Kosovu vjerovatno će i veći dio nedjelje moći uživati u lijepoj jeseni, jer promjena vremena, uz zahlađenje, prvo stiže u Hrvatsku tokom nedjelje, zatim do kraja nedjelje, u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak širi se preko Bosne i Hercegovine i Crne Gore na Srbiju, Kosovo i Makedoniju – piše prof. Zoran Zadro sa spomenute stranice.

– Pri tome svakako treba upozoriti da bi lokalno mogli postojati uvjeti za izraženije grmljavinsko nevrijeme. Zatim se očekuju lokalno obilne oborine!! Zapuhati će jak povremeno olujni sjeverni i sjeveroistočni vjetar, posebno potkraj nedjelje, noć na ponedjeljak i u ponedjeljak.

S osjetnim padom temperature svakako treba upozoriti na obilniji snijeg u gorju na oko 1400 m.n.v. i većim nadmorskim visinama.

Ne smije se isključiti mogućnost da se lokalno snježna granica spusti na 1000 m.n.v. moguće i niže – navodi se u prognozi.

Izvor: doznajemo.com