Keri i Rojs Jang iz Oklahome su srećan bračni par i ponosni roditelji dvogodišnjeg sina Harisona. Oni su već duže vrijeme razmišljali o drugom djetetu i postali su presrećni kada je Keri ponovo zatrudnila. Međutim, stvari nisu išle po planu…

keri-rojs-jang-1s

Kada je Keri zatrudnila, par je počeo da se priprema za dolazak djevojčice. Činilo se da sve ide po planu, ali je u 20 nedelji trudnoće doktor primjetio nešto čudno na ultrazvuku. U tren oka im se sve preokrenulo naglavačke.

Ono što je doktor vidio, dovelo je do užasnog zaključka: njihova kćerka neće preživjeti dugo nakon rođenja. Uprkos normalno formiranim organima u tijelu, djevojčica je patila od anenkefalije, rijetkog stanja koje uzrokuje deformaciju lobanje i spriječava mozak da se pravilno razvije. Život beba oboljelih od anenkefalije traje samo par sati. Keri je morala da bira da prekine trudnoću ili da rodi dijete takvo kakvo je. To je bila teška odluka, ali je za nju izbor bio jasan.

Loading...

keri-rojs-jang-2

Keri je odlučila da rodi dijete, čak iako je znala da će morati da ga nosi još 20 nedelja i ubrzo nakon toga sahrani. Ali ona je imala dobar razlog za ovo: željela je da se organi njene kćerke iskoriste kako bi se spasili tuđi životi. Jangovi su odlučili da nazovu svoju kćerku Eva. Oni su takođe odlučili da svi koji žele da znaju kako napreduje trudnoća mogu da ih prate na Fejsbuku. To je bio izuzetno težak period za par, ali su više naučili jedno o drugom.

Rojs je napisao: “Gledao sam svoju prelijepu ženu dok spava na kauču, sa velikim stomakom u kojem se nalazi naša kćerka koja neće živjeti više od par dana i to mi je još jednom dokazalo koliko je ova žena nevjerovatna”

keri-rojs-jang-3

Loading...

Keri je često imala problema sa spavanjem i ona i Rojs su prolili mnogo suza. Drže se zajedno koliko god mogu i ne žale zbog odluke. Znaju da su napravili dobar izbor. Keri priznaje da je sve zamišljala mnogo drugačije. Željela je zdravu kćerku koja bi odrastala, slavila rođendane, postala tinejdžerka, upoznala mladiće, ali Eva nikada neće iskusiti bilo koje od tih stvari.

Znajući to, Keri ni ne pokušava da sakrije svoju bol i tugu. Nevjerovatno je vidjeti kako se Keri i Rojs suočavaju sa izazovima i čine sve što mogu.

keri-rojs-jang-4

Jangovi su očigledno veoma poseban par. Oni prave veliku žrtvu koja će spasiti tuđe živote i okrenuti tragediju u nešto pozitivno. Oni su pronašli nadu na mjestu gde bi drugi vidjeli samo očaj. Zbog toga zaslužuju veliko divljenje i poštovanje.

Izvor: fokuzz.com