Svakodnevno čitam komentare po portalima, Fb stranicama i drugim raznoraznim mrežama protiv policije, kako uzimaju pare kako kažnjavaju, ništa ne rade, spavaju. Želim da iznesem jedan slučaj koji ćete, nadam se objaviti javnosti, piše čitalac portala Doznajemo.com.

nemila-foto

Prošle nedjelje (02.04.2017. godine) je na Staroj Stanici u blizini Nemile (Zenica) došlo do požara gdje je počela gorjeti kuća jedne nane koja je sjedila nepokretna u kući. Pohvaljujem policajce iz Nemile koji su brzim dolaskom i reagirajuci odmah uletjeli kroz prozor kuće koja je uveliko gorjela i bez obzira na dim i sve, rizikujući tako svoje živote, na rukama kroz dim pa kroz prozor iznijeli nepokretnu nanu iz kuće razbijajući prozor.

Radi se o policajcima Admiru, Asmiru i Ernadu iz Nemile. Od same pomisli šta se moglo desiti da nisu reagovali tako brzo me uhvati jeza. Nakon spasavanja naninog života odjednom su postali vatrogasci pa počeli i požar gasiti uz pomoć nekoliko mještana Stare Stanice. Kad su došli vatrogasci i njima su pružili svu pomoć, pa je na kraju požar ugašen.

Želio sam samo da ovaj slučaj ne ostane sakriven od javnosti te da su ova tri policajca, od kojih su dva jako mlada, zajedno sa starijim policajcem pokazali da se na njih može računati i u najtežim situacijama.

Izvor: doznajemo.com