Kada je u centru Sarajeva sedokosi prosjak seo na ulicu niko od prolaznika koji su šetali zaneseni svojim obavezama nije ni pretpostavio da je u pitanju pevač najveće regionalne internet senzacije “Lapsus bend-a” i da je tu u misiji humanosti.

prosjak-ulica

A upravo je to bio slučaj.

Emir Aličković prerušen u čoveka koji živi na ulici zapevao je koliko ga glas nosi što je odmah uzrokovalo da prolaznici počnu da zastaju i okreću glave.

Loading...

Nešto im se nije uklapalo u sliku. Još manje im je bilo jasno o čemu se radi kada mu je prišao drugi mladić, seo pored njega i zasvirao na gitari.

Tek poneke od devojaka prepoznale su dvojicu članova ovog mladog benda i počele da snimaju i dalje u šoku otkud oni tu i kojim povodom… Tek kada se ceo bend pridružio i kada su razapeli transparent, masa je počela da se okuplja i shvata o čemu se radi. “Danas pevamo za one kojima je to najpotrebnije a svaki iznos mićemo udvostručiti. Hvala na humanosti” – pisalo je na tabli koju je potpisao “Lapsus band”.

prosjak-ulica3

Usledio je koncert od oko pola sata, a prolaznici su imali priliku da čuju mlade pevače kako pevaju uživo ali i da učine nešto humano.

Loading...

Novac je počeo da se skuplja u šeširu u kome se na kraju našlo oko 300 maraka.

prosjak-ulica5

– Pošto znamo da se sreća deljenjem uvećava, odlučili smo da donesemo radost u živote onih kojima je to najpotrebnije. Sumu koju smo skupili udvostručićemo i odnećemo u dom za nezbrinutu decu, a želimo da misiju humanosti nastavimo tako da ćemo ovu akciju učiniti tradicijom i održaćemo je u mnogo gradova regiona i u tim gradovima ćemo novac koji sakupimo dodeliti nekoj od institucija za koje smatramo da su najugroženije – rekli su na kraju članovi “Lapsus band-a” i objasnili da na ovaj način ne žele samo da pomognu ugrožene već i da inspirišu druge na humanost.

Izvor: telegraf.rs