U Nigeriji, užas ima svoj naziv – piton! Ovaj ogromni udav godišnje nanese veliku štetu stočarima, jedući im stoku. U mogućnosti je da proguta čitavo tele!

Naišavši na jednu od njih, seljaci su je bez razmišljanja ubili, misleći da će iz nje izvući još živo tele ili ovcu, ali kada su je rasporili, njihovom čudu i užasavanju nije bilo kraja!

Pitoni nisu otrovnice, ali svojim izuzetno snažnim mišićima, u stanju su da zdrobe žrtvu i pritisnu je tako jako, da se ona sama uguši. Žrtve su im uglavnom veliki glodari, majmuni, antilope, gušteri – ali vrlo lako može savladati maleno dijete.

Pogledajte šta su našli u zmiji kada su je rasporili:

Zmija je bila ispunjena jajima… otkrili su da u sebi nema teleta, već svoje maldunce. Zmijska jaja u Nigeriji se smatraju pravim delikatesom, tako da je ovaj ”ulov” za njih bio pun pogodak!

Među farmerima je bila i manjina, koja se protivila ubistvu, sli većini je laknulo što su zmiju ulovili, prije nego što je izlegla tolika jaja. Toliki broj novih pitona na njihovoj teritoriji postao bi noćna mora za sve mještane.

Izvor: likemag.com