Vodite računa kako koristite Facebook i druge društvene mreže. Predstavljamo vam mračnu stranu interneta.

facebook

Niti u jednom trenutku ova majka nije mogla da predpostavi da će jedno, naizgled sasvim bezazleno, Facebook prijateljstvo biti nešto zbog čega će patiti do kraja života.

Jednog dana, vrlo šarmantan čovjek joj je poslao zahtjev za prijateljstvo putem Facebooka, a ona ga je prihvatila, bez previše razmišljanja,

Sljedećeg dana je objavila fotografiju svoje kćerke, sa imenom i lokacijom škole koju pohađa, ni ne pomišljajući da je ovo može koštati života. Nakon par sati je dobila notifikaciju da je čovkek koga je skoro prihvatila podijelio tu fotografiju sa stotinama svojih prijatelja i natpisom ,, Svježa krv, 6-godišnja Amerikanka za 10.000 $.˝

Loading...

Istog momenta je otišla u školu i pokušala da pronađe svoju kćerku ali je već bilo kasno. Njena kćerka je bila kidnapovana.

Budite svjesni opasnosti koje sa sobom nosi korištenje interneta, pogotovo kada su društvene mreže u pitanju. Ne objavljujte slike svoje djece i nikako ne prihvatajte nepoznate ljude…jer postoji šansa da vam se dogodi teška sudbina ove majke.

Podijelite ovo i sa vašim prijateljima…kako bi i oni bili upozoreni na vrijeme!

Izvor: likemag.com