Nažalost, mnoge osobe ne poštuju svoje roditelje. Pored toga, ne poštuju uopšte starije osobe. To nikako nije uredu.

stara-majka

Oni us zaslužni za ono što smo danas, odgajali su nas, pomagali nam, bili uz nas u najtežim vremenima.

Zato ih poštujte i brinite o njima kao što su oni o vama kad ste bili mali. Ne dozvolite da vas prijatelji ili veze udalje od roditelja. Zapamtite, osoba koja ne poštuje vaše roditelje, nije dobra osoba.

Ovo je vrlo poučna priča koja govori o tome:

Na jednoj svadbi, mladoženja je postavio svoju majku na čelo stola. Mlada je prišla mladoženji i rekla: ” Šta će ta starica tu? Izbaci je sa naše svadbe!” Mladoženja je odgovorio:” To je moja majka.”

Loading...

Ona je i dalje insistirala da je on izbaci sa svadbe, što je zaista bilo nečuveno. Potom je uzeo mikrofon i rekao nešto što je sve ostavilo bez teksta.

“Ko će da kupi moju majku? Koju cijenu nudite, prodajem je jer je moja supruga ne voli”. Svi su samo zbunjeno gledali i nisu ništa odgovarali.

”Niko neće moju majku?! E pa ja je hoću”- rekavši to, uzeo je svoju majku za ruku i napustio svoju svadbu. Nije mu trebala osoba koja se tako odnosi prema najbitnijoj ženi, ženi koja ga je rodila.

Nakon nekog vremena, na njegovim vratima se pojavio najbogatiji čovjek iz tog mjesta. Rekao mu je :

“Čuo sam šta se dogodilo na tvojoj svadbi. To me zaista ostavilo bez teksta da sam odlučio dati ti za ženu svoju kćerku jer ,ako ti tako paziš na svoju majku, sigurno ćeš paziti i poštovati moju kćerku”.

Izvor: megagiga.info