Šok kada vide prvu sedu dlaku kako štrči iz kose, dovoljan je da svaka žena počne da vrišti. Zamislite taj šok kada svaki dan ugledate novu sedu dlaku u svojoj kosi.

Šta možete da uradite da sprečite prerano sedenje kose, kao i prirodno sedenje zbog godina? Kako da usporite sedenje, naročito ako ste stalno pod stresom i radite težak posao? Da, stres kod kuće i mentalni pritisak na poslu jesu glavni uzroci sede kose.Međutim, ima nade – postoji novo, čudotvorno rešenje da se rešite sedih vlasi!

Zašto kosa počinje da sijedi?

sijeda-1

Sa modernim načinom života, gde ljudi sve ranije počinju da rade i sve više rade, nije nepbično videti mlade ljude ispod 30 godina sa sedom kosom. Zagađenje je drugi glavni razlog koji dovodi do izumiranja pigmentnih ćelija odgovornih za boju kosu. Ove pigmentne ćelije se zovu melanocite, jer stvaraju melanin, koji zapravo kosi daje boju. Dok su genetika i starenje primarni razlozi zašto kosa gubi boju, spoljni faktori poput zagađenja, životnog stila, toksina i hemikalija iz lekova, jesu oni koji ubrzavaju proces sedenja.

Magični eliksir za uklanjanje sedih vlasi

sijeda-2

Loading...

Moćno i magično rešenje za uklanjanje sedih vlasi, zapravo je prirodni lek napravljen od jednostavnih sastojaka koje svi imamo u kući, a čija svojstva su godinama poštovana jer su se pokazala kao efikasan lek za mnoge zdravstvene probleme. Ovaj eliksir ne samo da sprečava sedenje kose već je koristan i kožu, kao i vid. Da biste napravili ovaj eliksir, potrebno vam je:

* 200 grama ulja lanenog semena
* 3 manja čena belog luka
* 4 limuna
* 1 kilogram meda

Priprema eliksira

sijeda-3

Najpre, oljuštite limun i stavite ga u blender zajedno sa belim lukom i izblendajte. Dodajte ulje lanenog semena i med, pa ponovo izblendajte. Smesu sipajte u staklenu teglu, nikako plastičnu. Čuvajte je u frižideru. Doziranje: Uzimajte jednu kašiku tri puta dnevno, 30 minuta pre obroka. Uvek koristite drvenu, a ne metalnu kašiku. Vrlo brzo ćete primetiti rezultate; zapanjićete se kada vidite kako ovaj čudotvorni napitak uklanja sede vlasi!

Izvor: fokuzz.com