Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja. A ovaj hljeb, nazvan Anti ageing hljeb, bi trebalo da bude osnova svakog dobrog doručka.

hljeb-protiv-starenja

Zdravlje i ljepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji.

Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, oduzimaju u velikoj mjeri zdrav i lijep izgled.

Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i lokalne masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života“, rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja je dobar dio svoje karijere posvetila hrono nutriciji.

Loading...

POTREBNO JE:

200 g heljdinog brašna, 200g integralnog pšeničnog brašna, 100g ražanog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika sjemena lana, malo ruzmarina, pola litra vode

PRIREMA:

Pomješati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu. Zagrijati rernu na 250 C, Smješu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko između 30 minuta i sat vremena. Sve zavisi koliko je hljeb debeo, odnosno posuda velika.

Izvor: vestinet.rs